EIN-DE-LIJK!

We hebben er even op moeten wachten maar hij is er eindelijk, de driepunter! In Amsterdam won FC Eindhoven dik verdiend met 0-3 van Jong Ajax.

Ondanks drie uitwedstrijden in 7 dagen besloten toch nog 19 supporters in het uitvak bij Jong Ajax plaats te gaan nemen. Waar een deel van de supporters voor een dagje Amsterdam “centrum” koos besloten wij het pittoreske Abcoude te bezoeken. Een gezellig, maar apart, Iers pubje bleek een goede plek voor wat alcoholische versnaperingen. Met 1 punt uit 6 wedstrijden was het vertrouwen vooraf uiteraard niet bijster hoog maar de ploeg van Nascimento zat er vanaf de eerste minuut bovenop. En na twee vroege treffers (van Daniels en Seedorf) nam het vertrouwen bij spelers en supporters toe.

Na de doelpunten kwam Jong Ajax iets beter in de wedstrijd en kreeg een penalty halverwege de eerste helft. Sierhuis raakte echter de lat en het vertrouwen in een goed resultaat groeide.

Na rust drukte jong Ajax de ploeg van Nascimento wel wat terug maar echt grote kansen creƫerde de thuisploeg niet. De gevaarlijkste kansen bleven voor Eindhoven. En nadat de uitmuntend spelende Branco van den Boomen nog de paal raakte zorgde Kabangu uiteindelijk wel voor de bevreidende 0-3.

Ontlading bij de spelers, staf en supporters. Wat had iedereen deze overwinning nodig!

Twente de volgende?

Tot nu toe kwamen we al de nummers 1,2 en 3 tegen en zijn ook de andere tegenstanders nagenoeg allemaal ploegen uit het linkerrijtje geweest. Toch is het enorm zware programma van de competitiestart nog niet voorbij. Aanstaande vrijdag wacht in eigen huis FC Twente om vervolgens op bezoek te gaan bij NEC.

Hopelijk kunnen de jongens vrijdag op de steun van de eigen aanhang rekenen. Misschien is dit kwalitatief niet het beste Eindhoven wat we de laatste jaren aan de Aalsterweg hebben gezien, maar wel een hecht team dat voor elke meter strijd!