Eindhoven mentaal sterk + Foto’s

Eindhoven heeft zich afgelopen vrijdag op een geweldige manier voorbij FC Dordrecht geknokt. In een wedstrijd met 90 minuten strijd was FC Eindhoven de sterkste.

Met in het achterhoofd nog de wedstrijd in Dordrecht (Scheidsrechter van Boekel zorgde met vervelende beslissingen voor een dramatische 4-3 nederlaag) en de mindere fase in de competitie zorgde ervoor dat het publiek niet zo goed wist wat het kon verwachten. De spelers zorgde echter vanaf minuut 1 ervoor dat het publiek erachter ging staan. Eindhoven begon furieus, was fel en won nagenoeg alle persoonlijke duels. Dit sloeg over op het publiek, dat er 90 minuten lang achter ging staan.

Nayib Lagouireh bracht Eindhoven dan ook dik verdiend op voorsprong. Toch viel net voor rust de 1-1. Een mentale klap normaal gesproken, weer eentje.. Toch bleek dit niet zo te zijn. Eindhoven ging na rust door waar het al heel de wedstrijd mee bezig was. Duels winnen, strijd leveren, vechten voor elke meter. En dat werken werd beloond. Doelman Hahn blunderde bij een hoge bal en N’toko tikte binnen.

Eindhoven begon te twijfelen. Het mistte zelf de kansen op 3-1 en ging wat te ver achteruit lopen. Dordrecht leek te profiteren. Gladon haalde van afstand verwoestend uit en zorgde vlak voor tijd voor de 2-2. Ongeloof op de tribunes…

FC Eindhoven bleek mentaal echter ijzersterk! Ook ditmaal pepte de ploeg zichzelf op en trok ten aanval. Wederom werd een hoge bal door doelman Hahn verkeerd ingeschat en was N’Toko hem te slim af. 3-2 en ontlading op de tribunes!

Zo revancheerde Eindhoven zich van de dramatische nederlaag in Dordt. Een prachtige teamprestatie van onze jongens!

Ook de foto’s staan nu online, klik hier…