Eindhoven onderuit in Tilburg

FC Eindhoven heeft de topper in Tilburg met 3-2 verloren van Willem II. Voor FC Eindhoven maakte Jens van Son en Josemar Makiavala de doelpunten.

De 115 meegereisde supporters uit Eindhoven zagen dat hun ploeg zwak begon aan de wedstrijd en dat de ploeg geen vuist leek te kunnen maken tegen kampioenskandidaat Willem II, dat vooral sterk voor de dag kwam via Messaouid en Boymans. Toch moest een fout van Deschilder zorgen voor de openingsgoal. Messaouid strafte het foutje genadeloos af, 1-0.

Eindhoven leek zich wat te herstellen en nam het initiatief enigzins over. Toch viel de 1-1 uit het niets. Deschilder ging goed door op links en legde de bal perfect klaar voor van Son, die met een bekeken schot de 1-1 binnenschoot.

Ondanks dat de 4e official geen blessuretijd aangaf scoorde Willem II in de 46e minuut de 2-1. Boymans liep gemakkelijk weg van zijn tegenstander en kopte knap binnen.

WIIFCE_nieuwsPubliek van Willem II verdient de naam “Stillem II” al lang niet meer, mooie voetbalsfeer!

Tweede helft

Na rust probeerde Eindhoven wat meer vooruit te voetballen maar werd nauwelijks gevaarlijk. Aan de andere kant kwam Willem II wel een aantal keer gevaarlijk voor de goal. Invaller Lumu zorgde met zowat zijn eerste balcontact voor de beslissing, 3-1. Keeper Muyters mag overigens die goal zichzelf wel aanrekenen, ondanks dat de bal goed werd ingeschoten moet de korte hoek altijd voor de keeper zijn.

In de slotfase bracht JP de Jong nog Donny de Groot (veel te laat, en overigens luid toegezongen door het Willem II publiek) om een slotoffensief te creƫren. Makiavala bracht Eindhoven nog wel op 3-2 maar meer zat er deze avond ook niet in.

Zo pakt Eindhoven uit de laatste 3 wedstrijden slechts 1 puntje en zal er vrijdag gewonnen moeten worden van Den Bosch om niet in de grijze middenmoot terecht te komen.