Eindhoven verliest van Roda JC

FC Eindhoven heeft gisteren de oefenwedstrijd tegen Roda JC met 2-3 verloren.

Met name de eerste helft liet FC Eindhoven zien dat het publiek aan de Aalsterweg dit jaar wat kan gaan verwachten. FCE zocht met regelmaat de aanval, speelde dominant, zat er overal kort op en creëerde redelijk wat kansen. Toch stond het bij rust, tegen de verhouding in, met 1-2 achter. Vancamp bracht Roda JC aan de leiding. Niet veel later kwam Loof goed op aan de rechterkant maar werd hij ten val gebracht. De toegekende penalty werd door Lieder koeltjes binnengeschoten. Gustafson bracht Roda JC echter voor rust nog op 1-2.

Na rust werd het allemaal wat rommeliger. Beide teams wisselde ook diverse malen. Roda JC begon de tweede helft wel wat sterker en kwam via Djim op 1-3. Halverwege de tweede helft nam FCE het heft weer wat meer in handen en creëerde het zelf ook weer wat kansen. Uiteindelijk kopte van Vaerenbergh uit een corner knap de 2-3 eindstand op het scorebord.

Al met al kan FC Eindhoven tevreden zijn over het voetbal. De groep oogt als een hecht team, wil voor elkaar werken en voetbalt weer met zelfvertrouwen. Met een aantal gerichte versterkingen (op de vleugels en achterin) kan deze groep wel eens voor een leuk seizoen gaan zorgen aan de Aalsterweg.