Eindhoven wint de derby

FC Eindhoven heeft afgelopen vrijdag de derby overtuigend met 2-0 gewonnen. Cicilia en Bourard waren trefzeker.

Het werd een echte derby vrijdagavond. Vuurwerk, 3000+ toeschouwers, felle tackles, onrust en blijdschap op de tribunes. Althans blijdschap op de thuistribunes. FC Eindhoven toonde zich vanaf de aftrap de betere ploeg en liet de thuissupporters eindelijk weer eens juichen.

Nadat de rook van het vuurwerk was weggetrokken stond Jort van der Sande al vrij voor doelman van Gassel. Terwijl het publiek al op de banken stond mistte de spits de enorme kans. Toch was vanaf dat moment duidelijk dat FC Eindhoven vol voor de winst ging. Helmond Sport kwam nauwelijks aan de bal en FC Eindhoven drong aan. Uiteindelijk zorgde Cicilia, na een briljante bal van de Rooij, voor de 1-0. Het Jan Louwers Stadion voelde dat het een mooie avond ging worden.

Niet veel later werd Kaj de Rooij diep gestuurd, met een prachtig stiftje raakte hij de paal. In het laatste deel van de eerste helft probeerde Helmond Sport terug in de wedstrijd te komen. Echt gevaarlijk werd het niet maar de wedstrijd kwam wel iets meer in evenwicht.

Na rust probeerde Helmond Sport het wel maar echt gevaarlijk werd het niet. FC Eindhoven kreeg de beste kansen en in de 66e minuut zorgde Bourard voor de 2-0. Het Jan Louwers Stadion ontplofte en begon al langzaam aan een feestje te denken.

In het uitvak sloeg de sfeer echter wat om. Enkele Helmondse heethoofden besloten over het hek te klimmen om richting het Eindhovense publiek te gaan. Een vuurwerkbommetje, in combinatie met de onrust, zorgde ervoor dat de scheidsrechter besloot de wedstrijd even stil te liggen. Overigens één van de weinige juiste beslissingen van de warrig fluitende scheidsrechter.

Na de afkoelperiode probeerde Helmond Sport het nog wel maar echt gevaarlijk werd het niet. Zodoende won FC Eindhoven de derby en kon het Jan Louwers Stadion een feestje vieren.