Eindhoven wint en staat voor belangrijke week

FC Eindhoven heeft afgelopen vrijdag weer eens een zege geboekt. In het eigen Jan Louwers Stadion werd Telstar met 4-2 verslagen. Een belangrijke zege in de strijd om een plekje in de play-offs.

Eindhoven begon dramatisch aan de wedstrijd. Telstar kwam al na 4 minuten op voorsprong, bij FC Eindhoven stond men te slapen en Telstar profiteerde daar optimaal van. Het duurde tot ongeveer minuut 25 voordat FC Eindhoven zich ook ging melden in het duel. Telstar vergat de 0-2 te maken en Eindhoven leek wakker. Uit een corner van SuperDario was het Civard Sprockel die snoeihard raak schoot. Sprockel die sowieso veel kritiek over zich heen heeft gehad dit seizoen lijkt zich de laatste tijd wat te herstellen. Hij speelde wederom een goede pot en was zeker in het duel bij Jong Ajax een van de betere spelers aan Eindhovense kant. Het oogt allemaal soms wat onbeholpen en mist snelheid maar compenseert dat momenteel op andere manieren.

Geloof kwam terug

Na de gelijkmaker kwam het geloof terug bij zowel de spelers als de supporters. Eindhoven drong wat meer aan en begon meer en meer het Telstar doel op te zoeken, dit overigens zonder echt goed te voetballen. Na een 4tal hectische momenten voor de goal van Telstar scoorde uiteindelijk Rai Vloet de 2-1. Eindhoven ging daardoor alsnog met een voorsprong de rust in.

Na de rust leek Eindhoven het iets beter voor elkaar te hebben. De ploeg ging op zoek naar de 3-1 en werd al snel beloond. Caenepeel werd weggestuurd en in de zestien meter ten val gebracht. Penalty voor FC Eindhoven en een karweitje voor SuperDario. 3-1 en wedstrijd meer en meer onder controle.

Nonchalant

Toch zou Eindhoven Eindhoven niet zijn als het een veilige voorsprong niet alsnog zou weggeven. Geklungel achterin bracht Telstar terug in de wedstrijd. Serrarens bedankte de Eindhovense defensie en tekende voor de 3-2. Toch werd het nooit echt meer spannend. Telstar creƫerde nauwelijks nog iets en Eindhoven kreeg met de ingevallen Swinnen de wedstrijd wat meer onder controle. Diezelfde Swinnen zou uiteindelijk nog een penalty voor de ploeg verdienen. Hij kreeg de bal aangespeeld in de zestien en werd ten val gebracht. Wederom een penalty en SuperDario verzilverde ook deze. 4-2 en wedstrijd beslist.

Belangrijke zege en week

Dankzij de overwinning blijft FC Eindhoven op plek 9 staan en sluit men weer aan bij de ploegen daarboven. Dankzij puntverlies van directe concurrenten Nac, Almere en Emmen deed de ploeg sowieso goede zaken. Met volgende week het duel in Emmen op het programma kan de stand er voor FC Eindhoven weer een stuk rooskleuriger uit gaan zien. Bij winst kan een play-off plaats ons nauwelijks nog ontgaan. Bij verlies blijf je volop in de strijd met oa RKC en Emmen. Vooralsnog zou plaats 10 voldoende zijn voor een play-off plaats. Al met al is het duel in Emmen dus enorm belangrijk!