FC Eindhoven behoudt zicht op periode

Door een 1-1 op het Kasteel en de nederlaag van “concurrent” FC Dordrecht op bezoek in Helmond heeft FC Eindhoven tot de laatste wedstrijd zicht op een periodetitel. Een zege vrijdag op Jong Ajax, en een nederlaag van Dordrecht, kan voor feestvreugde aan de Aalsterweg zorgen!

De wedstrijd op het Kasteel was zeker in de 1e helft vooral genieten voor de Eindhovense supporters. Bij vlagen speelde Eindhoven de Rotterdammers helemaal zoek. Ook op de fansite www.itwm.nl (erg mooie en goede fansite) zijn ze lyrisch over het vertoonde spel van FC Eindhoven. Toch was het Sparta dat de kleedkamers met een voorsprong kon gaan opzoeken. De 1e mogelijkheid werd meteen een doelpunt. Een voorzet vanaf de linkerkant verdween ongelukkig via Chiro N”Toko in het Eindhovense doel.

Sparta_FCE_1314_nieuws2“wedstrijdmomentje”

In de 2e helft was het uitgerekend Jens van Son die FC Eindhoven al snel weer op gelijke hoogte bracht. Wederom scoorde Eindhoven uit een corner! online casino FC Eindhoven leek op weg naar een zege, maar de dominantie die er in de eerste helft was verdween langzaam maar zeker. Sparta was niet zozeer voetballend beter aan het worden maar leek wel te beseffen dat je voor eigen publiek altijd voor een overwinning moet spelen. Tot hele grote kansen kwamen beide ploegen niet meer. Wel zorgde doelman Muyters in de slotseconde nog voor een hachelijk moment. Een mislukte voorzet van Slijngard werd losgelaten en iedereen op Spangen schreeuwde om een doelpunt, de scheidsrechter (overigens geen verkeerde) wilde daar echter niets van weten.

Eindhoven moest dus vrede hebben met een punt. Vooraf teken je voor een punt als je op bezoek gaat bij het “grote” Sparta. Maar dit Sparta is geen titelkandidaat, Eindhoven was de betere ploeg en heeft eigenlijk vergeten zichzelf te belonen.

Vrijdag wacht de ontknoping in de 1e periode. Eindhoven ontvangt thuis Jong Ajax, Dordrecht ontvangt thuis Willem II. Zegt u het maar….