FC Eindhoven blijft ongeslagen

FC Eindhoven blijft ongeslagen

Vorig jaar zaten we na vier wedstrijden als supporters in zak en as. Er was kritiek op alles en iedereen. Dit seizoen lijkt alles anders. FC Eindhoven staat na vier wedstrijden op 10 punten en de supporters zijn trots!

Na een hectische week, waarin captain Branco van den Boomen voor een recordbedrag van +/- 325.000 euro (met doorverkooppercentage) werd verkocht aan de Graafschap, was het voor de supporters afwachten hoe daarmee werd omgegaan. S’middags werd duidelijk dat de vervanger van Branco al was vastgelegd. Moses Makasi, de voormalig aanvoerder van de beloften van West Ham United, tekende voor een seizoen aan de Aalsterweg. Op het veld kreeg Sammy Bourard die taak.

Door de vele blessures, ook Seedorf moest afhaken met een blessure, was het weer puzzelen voor trainer Ernie Brandts. Uiteindelijk stonden de volgende elf op het veld.

Swinkels; Vermeulen, Biemans, Peijnenburg, Idzes; Essikal, de Rooij, Bourard; Lopes, Daniels, Sleegers.

Beide ploegen kregen in de 1e helft wel wat kansen en vooral Lopes had de 1-0 moeten maken. Toch werd tot de rust niet gescoord. Na rust kwam de wedstrijd wat meer op gang. Go Ahead Eagles had de wedstrijd iets meer onder controle gekregen maar werd niet echt heel gevaarlijk. Al had spits Rabillard, die de bal gelukkig voor zijn voeten kreeg, de 0-1 kunnen maken.

FC Eindhoven liet daarna wederom zien dat het een gevaarlijke ploeg is. Met een prachtig hakje speelde Bourard Lopes aan, die gaf de bal diep op Sleegers en Sleegers schoot beheerst binnen.

Terwijl het Jan Louwers Stadion inmiddels een klein feestje begon te bouwen kwam Go Ahead Eagles toch nog langszij. Pauwels schoof in de 83e minuut de gelijkmaker binnen. Een domper op dat moment. Maar wederom toonde FC Eindhoven veerkracht. Slechts twee minuten had de ploeg nodig om weer op voorsprong te komen. Idzes gooide de bal vanaf links hoog voor en Bourard kopte bij de tweede paal knap binnen.

Duidelijk is dat we een aardige selectie bij elkaar hebben. Een mooie mix aan spelers. Met een aantal creatieve spelers (Bourard, Sleegers, Lopes) en spelers die het duel niet schuwen (Essikal, Idzes, Biemans, Peijnenburg). Nu ook Flor van den Eynden en Moses Makasi zijn vastgelegd bestaat de selectie uit 23 spelers. En mocht dat niet genoeg zijn is inmiddels duidelijk geworden dat we altijd kunnen rekenen op wat talentvolle jongens uit onze eigen academy!

Volgende week gaat FC Eindhoven op bezoek in Helmond. De derby dit keer op een zondag. Omdat de wedstrijd al om 12.15 uur begint rijden de bussen al om 11.00 uur aan. De wedstrijd is alleen te bezoeken met de verplichte buscombi. Kaarten te koop via www.fceuitkaarten.nl !!

<

1 Reactie(s)

  1. Avatar
    augustus 31, 2019

    Heel belangrijk, 3 punten na het vertrek van Branco en spelers die met zijn vertrek op moesten staan, hebben dat gedaan! Hopelijk een zo vol mogelijk uitvak in Helmond. Ben er bij met mn 2 zoontjes!