FC Eindhoven doet goede zaken

En dat is 7! 7 thuiszeges op rij inmiddels. De equipe van trainer Ricardo Moniz deed goede zaken door directe concurrent Almere City met 4-1 te verslaan.

Het werd weer een enerverend avondje aan de Aalsterweg. Zo zag men 5 doelpunten, werden er 4 doelpunten afgekeurd, een penalty gemist en een rode kaart. Het is onder trainer Moniz in ieder geval nooit saai!

Eindhoven begon sterk en Almere had moeite met de aanvalsdrang van onze jongens. Uiteindelijk resulteerde dit in de 1-0 door de Wilde. In plaats van op dezelfde manier door te gaan leek het erop alsof de ploeg het eventjes helemaal kwijt was. Almere werd beter en kwam verdiend op 1-1. Vanaf dat moment was het wachten op de 1-2. De gasten hadden op dat moment duidelijk het betere van het spel. Net voor rust kreeg de wedstrijd echter een voor FCE positieve wending. Uit een corner kopte Vloet snoeihard op doel, doelman Kramer was gepasseerd, maar “doelman” Quasten bokste de bal uit het doel. Hij was alleen vergeten dat hij dit niet mocht. Rood voor de verdediger van Almere en een strafschop voor Eindhoven. Helaas mistte SuperDario de strafschop. Rust met 1-1. (Overigens klasse van de supporters om zijn naam na het missen nog even wat harder te scanderen)

Na rust was het even zoeken voor Eindhoven. Ook met 11 tegen 10 had de ploeg het lastig en kreeg Almere de beste kansen. Na ongeveer 60 minuten trok Eindhoven de wedstrijd toch wat steviger naar zich toe. De druk op het doel van Almere nam toe en het was wachten op de voorsprong. De net ingevallen Alemão bracht Eindhoven vervolgens weer op voorsprong. Met uiteindelijk nog twee prachtige treffers (Lieder en vandePutte) kwam er ook nog een mooie uitslag op het scorebord te staan. 4-1 en stevig in het linkerrijtje.

Met de wedstrijd van maandag in Groesbeek, tegen Achilles’29, en de thuiswedstrijd vrijdag tegen Oss in het vooruitzicht kan Eindhoven de jacht op een plek bij de eerste vijf weer gaan inzetten. Er is nog plaats in de bus naar Achilles’29. Boeken kan via www.fceuitkaarten.nl