FC Eindhoven geeft goede start geen vervolg

FC Eindhoven geeft goede start geen vervolg

FC Eindhoven is in de derby tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aangelopen. In de 84e minuut schoot Brusselers de enige treffer van de wedstrijd binnen.

De ruim 200 supporters van Eindhoven moesten al op tijd verzamelen op de zondag. Vanwege een live uitzending op Fox Sports zou het duel al om 12.15 uur aanvangen. Met de verplichte buscombi, om 11.00 uur weg, na een ontbijt van biertjes. Het viel eigenlijk nog niet eens zo tegen.

Wat wel tegen viel was de wedstrijd. FC Eindhoven kon het gehele duel niet het spel laten zien wat het bijvoorbeeld wel in Nijmegen en thuis tegen Dordrecht kon. Zeker voor rust was FC Eindhoven onthutsend zwak. Na rust kreeg het de wedstrijd wat meer onder controle maar werd het veel te weinig echt gevaarlijk. En net op het moment dat je het gevoel kreeg dat de derby in een bloedeloze 0-0 zou eindigen besloot Brusselers maar is van afstand uit te halen, 1-0.

Feest in Helmond en teleurstelling in Eindhoven. Voordeel van de zondag wedstrijd is dat je dan alweer vrijdag aan de bak mag om revanche te nemen. De supporters zullen enkel met een zege op Roda JC het goede gevoel weer terug krijgen.

De wedstrijd tegen Roda JC staat in het teken van de bevrijding van Eindhoven, 75 jaar geleden. Joe Cattini (96 jaar) is te gast, hij was erbij 75 jaar geleden. Ben jij er ook bij om Joe Cattini te eren en onze jongens vervolgens naar de drie punten te schreeuwen?

FORZA FCE!

(foto met dank aan Frank Koken)

<

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.