FC Eindhoven – Jong AZ, aanhaken of afhaken

FC Eindhoven – Jong AZ, aanhaken of afhaken

FC Eindhoven treft morgen in het eigen Jan Louwers Stadion Jong AZ. Ondanks dat het pas de 12e wedstrijd van het seizoen is gaat het al wel een belangrijk duel zijn. Door de resultaten van de laatste weken is FC Eindhoven inmiddels afgezakt naar plaats 12 en dus is een zege nodig.

In het eigen Jan Louwers Stadion is de ploeg van Ernie Brandts dit seizoen nog ongeslagen. Twee keer eerder kwam Jong AZ op bezoek, twee keer eerder werd het duel ook verloren. Tijd dus om daar verandering in te gaan brengen. En daarmee de ongeslagen status in thuiswedstrijden te behouden.

De laatste weken was het flink puzzelen voor de technische staf, de vele blessures en schorsingen zorgde ervoor dat het soms al lastig genoeg was om elf man op te stellen. Afgelopen dinsdag won de ploeg wel knap in Rijnsburg. De Rijnsburgse Boys werden met 0-4 verslagen.

Man of the match in Rijnsburg was Kaj de Rooij. De jonge Bestenaar scoorde de 0-1 en gaf een prachtige assist bij de 0-3. Het wachten is nog altijd op het nieuws dat hij een contract tekent. Op 12 september liet Marc Scheepers in het Eindhovens Dablad al weten dat FC Eindhoven ermee bezig was. Eind Oktober is dat echter nog steeds het geval, het duurt allemaal wel erg lang… Laten we hopen dat Marc dit in ieder geval nu wel zo snel mogelijk regelt. Juist nu de club weer beschikt over een fulltime technisch manager moeten dit soort zaken sneller geregeld zijn. En mocht hij (Marc) dan toch bezig zijn met de contracten, de sterk spelende Bourard mag wat mij betreft dan ook zo snel mogelijk voor langere tijd worden vastgelegd. De Belgische aanvallende middenvelder speelt inmiddels ook ijzersterk.

Weer wat meer keuze

Morgenavond heeft Brandts weer wat meer opties beschikbaar. Hij kan weer een beroep doen op Jay Idzes en Bart Biemans. Beide spelers zijn fit genoeg bevonden en sluiten weer aan. Wel afwezig zijn nog Faber (geschorst), Janssen, Sleegers, Lopes, Ze Pedro, vd Sande (allen geblesseerd).

Vermoedelijke opstelling: Swinkels; Seedorf, vd Eynden, Biemans, Makasi; Peijnenburg, Essikal, Bourard; Daniels, Cicilia, de Rooij.

Foto met dank aan www.fc-eindhoven.nl

<

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.