FC Eindhoven ontvangt FC Dordrecht: De voorbeschouwing

FC Eindhoven ontvangt FC Dordrecht: De voorbeschouwing

A.s. vrijdag speelt FC Eindhoven de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Op bezoekt komt FC Dordrecht. De voorbeschouwing:

Vanuit FC Eindhoven kwam gisteren het bericht dat Ze Pedro, Biemans en Sleegers nu wel speelgerechtigd zijn. Normaliter zullen vrijdag alle drie ook direct in de basis gaan starten. Ondanks dat Bourard, Vermeulen en De Rooij een goede indruk achter lieten verwacht ik toch dat gekozen gaat worden voor de elf spelers die eigenlijk in Nijmegen ook zouden starten.

Alvin Daniels traint inmiddels weer met de groep mee waardoor trainer Ernie Brandts uit een volwaardige selectie kan gaan kiezen. Wel afwezig waren nog Jarno Janssen en Niels Raaijmakers, zij kampen nog met een blessure.

De Belgische proefspeler van den Eynden was overigens ook nog steeds van de partij. In een interview van afgelopen vrijdag op FoxSports gaf trainer Ernie Brandts al aan dat de club in onderhandeling was met een (jonge) speler.

Vermoedelijk opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Peijnenburg, Biemans, Ze Pedro; Idzes, Essikal, van den Boomen; Lopes, van der Sande, Sleegers.

Tegenstander FC Dordrecht

FC Dordrecht begon de competitie met een 0-2 nederlaag in eigen huis. NAC won dankzij treffers van Verschueren en Ilic.

Toch liet de ploeg van trainer Claudio Braga leuke dingen zien. Het elftal onderging in de zomer ook een flinke metamorfose. Zo vertrokken er tien spelers bij FC Dordrecht. De bekendste namen daarvan zijn Zwarts (Excelsior), Stankov (Pyunik) en natuurlijk Maarten Peijnenburg die naar ons vertrok.

Tegenover het vertrek van tien spelers stond de komst van maar liefst twaalf (!) spelers. Zo kwamen er een zestal spelers over van “moederclub” Feyenoord. Persoonlijk zou ik daar overigens als supporter niet zo blij van worden, een eigen identiteit is belangrijk en ben nog altijd blij dat FC Eindhoven de selectie aanvult met eigen spelers.

Toch wil ik wel vast een speler benoemen van FC Dordrecht waarvan ik denk dat dat dit seizoen wel eens een smaakmaker kan gaan worden. In de voorbereiding scoorde hij al vaak, heeft in een goede jeugdopleiding gezeten (Sporting Portugal) en liet tegen NAC al een aantal fraaie dingen zien. De 21 jarige Portugees Pedro Marques gaat een jongen zijn om in de gaten te houden.

Dit FC Dordrecht gaat in ieder geval een moeilijkere tegenstander worden dan vorig jaar. Die 8-1 zege zullen we ons allemaal vast nog goed kunnen herinneren. Hoewel de selectie van FC Dordrecht gemiddeld erg jong is (enkel de belofteteams zijn jonger) zit er veel kwaliteit in de selectie en kan het wel eens een zware avond voor onze jongens gaan worden.

Even ervan uitgaande dat FC Dordrecht trainer Braga nog geen reden ziet om zijn basiselftal te gaan wisselen zal de ploeg aantreden met de volgende elf namen.

Vermoedelijke opstelling: Ten Hove; Montsma, Breedijk, Fabian, Ormonde-Ottewill; Kok, Schuurman, Smith; Cijntje, Marques, Erkilinc.

Steun publiek hard nodig

FC Eindhoven kan de steun van het eigen publiek vrijdag dus goed gebruiken. Iedere supporter t/m 15 jaar mag sowieso gratis binnen. Mooi moment dus om de kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes, buurjongens en buurmeisjes etc. mee te nemen naar deze wedstrijd. Het stadion opent om 18.30 uur.

Heb jij je seizoenkaart nog niet besteld? Doe dit dan alsnog! Tussen 18.30 – 19.30 uur heeft onze trouwe supporter Chris Aelberts een aantal vaatjes bier beschikbaar gesteld. Echter is dit gratis biertje wel alleen voor de supporters met een seizoenkaart! Dus nog niet besteld? Nu doen!

Tot vrijdag!

(foto met dank aan Frank Koken)

<

2 Reactie(s)

  1. Avatar
    augustus 15, 2019

    Het woord schapenkoppen ontbreekt. Om de veganisten niet tegen het hoofd te stoten kunnen we ze gaan scheren.

  2. Avatar
    augustus 15, 2019

    Je laat er geen kunstgras over groeien. Goed geschreven met zinnige informatie. Tevens een uitstekende scout over de tegenstander. Laten we tegen de zin van de Partij voor de Dieren op de slachtbank leggen. Daar zal de 6 jarige van smullen.