FC Eindhoven op weg naar 1e oefenwedstrijd

FC Eindhoven op weg naar 1e oefenwedstrijd

De corona crisis blijft voortduren, het zorgt overal waar je komt voor nieuwe situaties. Niets is zoals we gewend zijn. Zo ook natuurlijk bij het betaalde voetbal. Mocht het zo zijn dat bij de start van de competitie (beperkt) publiek welkom is dan zal dit sowieso op een hele andere manier zijn dan dat je gewend bent. Elke voetbal supporter zal op dit moment toch wel hetzelfde gevoel hebben. Het beeld van lege stadions, zitten op 1 1/2 meter en geen sfeer nodigt niet direct uit. Maar maandenlang heeft corona ons al in de greep en kunnen we geen wedstrijden bezoeken. Mocht het dan zo zijn dat we binnenkort weer mogen gaan dan zullen we alle regels voor lief (moeten) nemen.

Normaliter is een voorbereiding een mooie tijd voor de supporter. Iedere club start weer met 0 punten, bij alle clubs merk je dat de ambities weer torenhoog zijn, alle 16 clubs in de Keuken Kampioen Divisie gaan voor de play-offs etc etc. Hoe anders is het dit seizoen. De grotere clubs in de competitie blijven uiteraard ambitieus, en halen de versterkingen wel binnen, maar veel clubs hebben de broekriem stevig moeten aantrekken door de gehele crisis. Zo ook ons FC Eindhoven. Het zal met een kleinere selectie dan normaal gaan proberen om resultaten te boeken.

De eerste training van het seizoen was “openbaar”. Helaas heeft de club op dit moment nog niet de mogelijkheid om alle trainingen openbaar te laten zijn. Ook bij oefenwedstrijden is er niet of nauwelijks publiek welkom. Moeilijk dus om als supporter een beeld te krijgen van de huidige selectie en de stand van zaken. Voor ons als website ook lastig. Normaliter geven we graag updates over de selectie om zo een fijne informatie bron te zijn voor onze mede supporters. Gelukkig komt FC Eindhoven dit seizoen zelf met een “pre-season update” waarbij de supporters toch op de hoogte kunnen worden gehouden via www.fc-eindhoven.nl

Zelf hebben we gelukkig nog wat creatieve manieren om ook een beeld te krijgen van de huidige selectie en de voortgang. In ons vorige bericht op de website gaven we een stand van zaken met betrekking tot de selectie. Intussen is Jay Idzes vertrokken naar de Go Ahead Eagles en bestaat de selectie, op papier, uit 12 contractspelers en 2 spelers (Joao en Faber) op amateurbasis. Van alle proefspelers uit de 1e week zijn er nog een aantal over. Zij lijken serieus in beeld voor een contract, een huurovereenkomst of een overeenkomst op amateurbasis. Dit gaat om de volgende spelers:

Iker Pozo (Bijna 20 jarige middenvelder die gehuurd zou worden van Manchester City)
Dico Jap Tjong (21 jarige aanvallende middenvelder)
Vinnie Vermeer (25 jarige middenvelder)
Jens van Son (De 32 jarige Jens is ons allen welbekend)
Colin Seedorf (De 25 jarige verdediger is terug van een blessure en lijkt in beeld voor een contractverlenging)
Youri Roulaux (21 jarige doelman uit Waalre)

Deze jongens zullen samen met enkele spelers uit het onder 21 team morgen het oefenduel spelen tegen de Graafschap. Gisteren op de training werd er al 11 vs 11 getraind. Waarschijnlijk zal in die samenstelling dan ook wel gespeeld gaan worden tegen de Graafschap. Alle 22 spelers 45 minuten, een ideaal scenario als het gaat om een eerste wedstrijd in de voorbereiding. De superboeren zijn inmiddels al drie weken bezig en wonnen hun eerste twee oefenduels (4-1 tegen de Treffers en 3-1 tegen Helmond Sport). Helaas is het duel niet live op tv te volgen en zullen we het dus waarschijnlijk moeten hebben van de twitter updates vanuit de club.

<

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.