Jens van Son, Eindhovens Captain!

Jens van Son, Eindhovens Captain!

Bij Eindhoven1909.nl besloten we dit jaar weer eens wat nieuws te gaan doen. Een interview met bijvoorbeeld spelers, trainers, bestuursleden en/of supporters. De eerste die wij dolgraag wilde spreken was onze aanvoerder Jens van Son! Zeker door het vorige seizoen zijn wij blij dat Jens terug is, iemand met hart voor de club, altijd 200% inzet en zeker voor onze club een kwaliteitsinjectie. Hieronder het interview:

Hoe voelt het om weer terug te zijn bij “jouw” FC Eindhoven?

Het voelt goed om terug te zijn bij Eindhoven. Heb met veel mensen goede contacten onderhouden toen ik weg was, wel is er veel veranderd bij de club. Zo heeft de club qua uitstraling naar buiten toe flinke stappen gemaakt, alles ziet er mooier en toegankelijker uit dan voordat ik vertrok.

Wat spreekt jou aan bij FC Eindhoven en wat juist niet?

Het meeste bij de club op dit moment spreekt mij de vernieuwde instelling aan. Er is een constant proces binnen de club waarin aan de ene kant nieuwe dingen worden ontwikkeld en aan de andere kant de oude goede dingen bewaard blijven en worden opgeknapt zodat ze weer van deze tijd zijn.

Hoe kwam het dat de overstap naar Sparta niet zo succesvol is geworden?

Mijn periode bij Sparta begon heel goed, ik speelde alles en we begonnen na de wedstrijd tegen Eindhoven aan een goede serie. Op dat moment waren we nog over met een paar spelers die geen minuut gemist hadden. Helaas raakte ik geblesseerd in de wedstrijd tegen Helmond sport en miste een wedstrijd, daarna wilde de trainer het winnende team laten staan en heb ik nog maar weinig gespeeld. Ik heb daar uiteindelijk 20 wedstrijden gespeeld en we zijn bijna gepromoveerd naar de eredivie, we waren er echt heel dicht bij.. In blessure tijd scoorde Roda een vrije trap waardoor het over was.

Heeft je overstap naar Sparta je een betere voetballer ofsterker mens gemaakt?

Ik heb daar geleerd meer naar jezelf te kijken. En ik heb natuurlijk ook wat tegenslagen gehad daar, ik weet nu hoe ik daar mee om moet gaan en ben er sterker door geworden.

Wat is het grootste verschil tussen het FC Eindhoven van Faber en het FC Eindhoven van de Jong?

Ik denk dat het nog te vroeg is om het elftal te vergelijken met het elftal van 2 jaar geleden. We hebben toen een heel jaar constant goed gepresteerd, ook konden we toen blessures en schorsingen goed opvangen. De vraag is nu hoe dat we daar dadelijk mee omgaan. Als we dit jaar het niveau van de eerste periode vast kunnen houden gaan we een mooi jaar tegemoet.

Is FC Eindhoven volwassener geworden als club?

Zeker weten, alles is steeds professioneler geworden. Er worden stappen gemaakt op alle gebieden, uitstraling, sponsoring, voetbaltechnisch.

Hoe vind je de sfeer bij thuiswedstrijden?

Ik ben erg blij met de stijgende toeschouwersaantallen. Dat is een teken dat de club weer leeft en dat de mensen graag onderdeel willen zijn van onze club. De sfeer word vanzelfsprekend ook steeds mooier, met als hoogtepunt de wedstrijd tegen Ajax. Helaas konden we deze wedstrijd niet winnen ondanks de onvoorwaardelijke steun van het publiek. We hadden graag een feestje gevierd met alle mensen de in het stadion zijn komen kijken.

Wat vindt je van de beloften elftallen in de Jupiler League?

Daar heb ik gemengde gevoelens bij. Aan de ene kant moesten er extra teams in de jupilerleague komen, alleen spelen deze teams niet om te promoveren of te degraderen, kortom ze hebben geen competitiedoel. Daarentegen hebben ze wel invloed op de competitie en beïnvloeden ze de competitie door wedstrijden te winnen of te verliezen.

Wie is in jouw ogen de grootste titelkandidaat?

Willem II is voor mij de grootste titelkandidaat. Ik denk dat ze een goede selectie hebben met veel kwaliteit, maar ook voldoende kwaliteit in de breedte.

Wie uit de huidige selectie heeft de meeste humor?

We hebben een hele leuke selectie er er worden de laatste tijd veel geintjes uitgehaald, we hebben niet echt “een clown”.

Wat is het mooiste stukje voetbalhumor wat je hebt meegemaakt?

Te veel om op te noemen, bij ons werden er veel geintjes uit gehaald met kleren in het kleedlokaal. Als reactie daarop bleek tijdens de training er shampoo in iemands zijn voetbalschoenen te zitten, hij heeft de hele training met voetbalschoenen met heel veel schuim erop getraind!

Wat is voor jou,tot nu toe, het hoogtepunt in je carrière?

Het winnen van de periodetitel in Veendam en het seizoen 2011-2012 waar we een mooie 3e plaats haalden in de competitie.


Dan hebben wij nog een aantal JA/NEE vragen:

Kunstgras?
Nee
Gekleurde voetbalschoenen?
Ja
Beloftenteams in de Jupiler League?
Nee
Mijn vrouw/vriendin heeft thuis de broek aan?
Nee
Ik ga graag stappen in het weekend?
Ja
Ik leef altijd gezond?
Ja
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst?
Ja
Ik zie FC Eindhoven als mijn club?
Ja
FC Eindhoven gaat meedoen om promotie?
Ja
De trainer is een belangrijke schakel?
Ja
Ik ben trots om de aanvoerder van FC Eindhoven te zijn?
Ja

 

Ook enkele supporters hebben wat vragen ingestuurd via de website:

Hoe bevalt de nieuwe technische staf?

Goed, we werken heel duidelijk en gedisciplineerd, er word een duidelijke lijn uitgezet waar we naar toe willen.

Wat verwacht je van komend seizoen, en waar is FC Eindhoven toe in staat?

Dat gaan we de komende tijd zien. We hebben een heel leuk elftal, dadelijk gaan we blessures en schorsingen krijgen of andere tegenslagen. Als we hier goed mee om gaan word het een leuk seizoen!

Jens, wanneer er geen eredivisie club zich in de toekomst gaat melden zou jij dan je hele carrière als captain voor Eindhoven kunnen voetballen? (In verleden las ik ooit dat je nooit voor andere 1e divisie club wilde spelen) ps. Erg blij dat je terug bent!

Ik heb nog altijd de wens om in de eredivisie te spelen. Op de vraag of ik niet meer naar een andere 1e divisie club wil, in principe niet, alleen als met die club de kans groot is om door te groeien naar de eredivisie ga ik er over nadenken.

GewetensVraag: Zoals je nu speelt bij ons mooie fc speel je je weer in de kijker. Zou je als je dit niveau (of beter) het hele seizoen haalt komend jaar ook nog in het blaauw wit te zien zijn, of sta je open voor een overstap? (En zo ja, wat lijkt jou een mooie uitdaging)

Dat is een goede vraag. Ik hoop dat we als team het niveau kunnen vasthouden en zelfs verbeteren. Wat er zich dan aan het einde van het jaar afspeelt zien we dan, het heeft geen zin om daar iets over te zeggen.

Wie van de club (Bestuur, medewerkers, spelers) zou jij graag in een volgend interview op onze website voorbij zien komen, en waarom?

Ik zou graag Josemar zien. Hij heeft een hele lange periode gehad dat hij niet heeft kunnen voetballen en is altijd positief gebleven. Daarnaast is hij een echte Eindhovense jongen en doet hij het ontzettend goed op dit moment.

 

Wij danken Jens natuurlijk voor de medewerking aan dit interview. Verder zijn wij erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Reacties kunnen gegeven worden hieronder het artikel.

<

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.