Joris van Gerwen, keeper met een verhaal

Joris van Gerwen, keeper met een verhaal

Eindhoven heeft zich afgelopen week versterkt, op amateurbasis, met de 22-jarige doelman Joris van Gerwen. De uit de Mortel afkomstige goalie blijkt een doelman met een verhaal.

De beer uit de Mortel

De beer uit de Mortel, 1m95 lang, trainde in April al een tijdje mee met de selectie van FC Eindhoven. Zijn postuur maakte toen al een enorme indruk. Nu tekent de doelman dus voor een seizoen en grijpt hij de kans met beide handen aan.

Als we de carrière van Joris bekijken komen we uit bij het “verhaal”. Joris begon zijn voetbalcarrière als verdediger bij MVC uit de Mortel en hield dat zijn hele jeugd vol. Pas in 2010 begon hij noodgedwongen met keepen toen er een andere doelman geblesseerd raakte. Vervolgens ging het zo goed dat hij besloot om als keeper verder te gaan. Dit resulteerde in de zomer van 2012 in een overgang naar JVC Cuijk en zelfs een stage bij het Engelse Fulham. Nu, drie jaar later, zet hij met de overgang naar FC Eindhoven een volgende stap in zijn carrière.

Fulham

De naam Fulham viel natuurlijk op, toen we aan Joris de vraag stelde hoe zijn stage bij Fulham tot stand was gekomen liet hij het volgende weten: “Ik was via via in contact gekomen met Hans Segers, toen nog keeperstrainer bij Fulham, hij nodigde me vervolgens uit voor een test training met hem om te kijken of ik goed genoeg was om deel te nemen aan een training met het 2e team. Dat was het geval waardoor ik een week de keeperstraining van de doelmannen van het eerste team mocht meemaken, samen met Mark Schwarzer op het veld. Het waren top dagen daar!”

Pas doelman vanaf 2010

Wat verder natuurlijk opvallend is is het feit dat Joris pas vanaf 2010 op doel staat. Toch heeft hem dat tot nu toe dus niet in de weg gezeten. Van MVC naar Topklasser JVC Cuijck, tussendoor even op stage bij Fulham, en nu dan de stap naar FC Eindhoven. Bij JVC Cuijck kreeg Joris te maken met Martijn van Strien, de doelman kwam over van Ijsselmeervogels en heeft een verleden bij FC Den Bosch en Telstar, toch werd hij na een aantal wedstrijden al de 2e doelman omdat Hans Kraaij jr Joris van Gerwen zijn eerste keus maakte. En zo heeft de pas 22 jarige doelman in vijf jaren als doelman dus al behoorlijk wat meegemaakt.

Eigen supportersclub

Op Facebook heeft de nieuwe doelman zelfs een eigen website met een supportersclub. Met ruim 280 “likes” laat het ook zien dat Joris populair is. Gezien het feit dat hij zelf ook al persoonlijk op de berichten van de supporters van Eindhoven reageerde (op zowel Twitter als Facebook) laat zien dat het qua karakter wel goed zit. Iemand die laat merken graag bij de club te willen spelen is natuurlijk altijd welkom!

We zijn benieuwd wat hij ons komend seizoen kan laten zien, wij wensen hem in ieder geval heel veel succes toe en welkom bij onze club “beer” Joris!

<

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.