Matchday! NEC away: De voorbeschouwing

Matchday! NEC away: De voorbeschouwing

De oefenwedstrijden zijn voorbij, vandaag mogen we weer voor het “echie”. In Nijmegen spelen we vanavond tegen NEC.

Inmiddels hebben 91 supporters van FC Eindhoven een kaart gekocht om dit duel vanaf het uitvak mee te maken. De sfeer rondom de club is weer een stuk positiever geworden, supporters hebben er weer zin in. Laten we hopen dat vanavond een goede start gemaakt gaat worden.

Vanavond ontbreken wel nog een aantal spelers in de selectie. Alvin Daniels, Jarno Janssen en Cas Faber moeten vanwege blessures het duel aan zich voorbij laten gaan. Toch selecteerde trainer Ernie Brandts 22 spelers voor deze wedstrijd. Naast de vertrouwde namen zijn ook Gijs Vercoelen, Pieter Bogaers en Kane Keizer onderdeel van de selectie. Normaliter zullen zij hun wedstrijden spelen in het Jong FC Eindhoven van Lamey en Addo.

Op basis van de laatste training lijkt het zeer waarschijnlijk dat Brandts gaat kiezen voor onderstaande opstelling:

Swinkels; Seedorf, Peijnenburg, Biemans, Ze Pedro; Idzes, Essikal, Van den Boomen; Lopes, Van der Sande, Sleegers.

De tegenstander

Met NEC treft FC Eindhoven direct een tegenstander van formaat. Ook NEC wil dit jaar bovenin eindigen. Na een teleurstellend seizoen vorig jaar wil men in Nijmegen dit jaar weer meetellen. In een zware competitie met oa NAC, Excelsior, de Graafschap, Cambuur, Go Ahead Eagles, Roda JC en Almere City zal ook NEC flink aan de bak moeten om zich in dat rijtje te nestelen.

In Nijmegen werd er afscheid genomen van diverse spelers. Zo zijn oa Joppen, Darri en Labylle er niet meer bij. Qua nieuwkomers bleef het nog betrekkelijk rustig. Afgelopen week haalde NEC nog verdediger Bas Kuipers binnen. Maar de andere transfer die NEC deed zal meer in het oog springen. De bij ons bekende Jellert van Landschoot sloot deze zomer aan in Nijmegen.

Hoe goed dit NEC gaat zijn is nog moeilijk te zeggen. In de voorbereiding boekte het, net als FC Eindhoven, wisselende resulaten. Zo won het knap van RKC maar verloor het van Osasuna en kwam het tegen zowel Wuppertaler als de Treffers niet verder dan een gelijkspel.

Volgens de diverse media gaat NEC met de volgende elf starten:
Branderhorst; Sanniez, Odenthal, Kvida, El Karouani; Overtoom, Ndayishimiye, van Landschoot; Musaba, Romeny, Okita.

Geen elftal dus waarbij je stijl achterover slaat. Met onze eigen aanwinsten, en de gebleven jongens, gaan we vanavond vol voor een resultaat.

Vanavond rond 22.00u weten we al een beetje waar we staan. Succes allemaal!

FORZA FC EINDHOVEN!

<

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.