Nieuwkomers & selectie

Nieuwkomers & selectie

Vrijdag begint voor FC Eindhoven het nieuwe seizoen. Een redelijk nieuw FC Eindhoven want acht spelers vertrokken bij de club. Tegenover dat vertrek staat de komst van flink wat nieuwkomers.

Wie zijn deze spelers? En wat voor een indruk hebben ze tot nu toe gemaakt?

De versterkingen even op een rijtje:

Ze Pedro:
Ze Pedro is een 26 jarige Portugese linksback. Speelde vorig jaar zijn wedstrijden voor het Portugese Marinhense. Een club die promoveerde vanuit de 3e divisie in Portugal. De prestaties van Ze Pedro leverde hem een plaats op in het elftal van het jaar. In de oefenwedstrijden had Ze Pedro het een paar keer verdedigend lastig. Wel liet hij zien te beschikken over de juiste inzet. Komt graag mee op en beschikt over een goed linkerbeen.

Maarten Peijnenburg:
Met Maarten haalt FC Eindhoven een centrale verdediger in huis die ook inzetbaar is als verdedigende middenvelder. Ondanks dat hij pas 22 jaar is speelde hij al bijna 100 duels op eerste divisie niveau. Nadat hij vertrok uit de jeugdopleiding bij PSV maakte hij zijn minuten bij Jong Utrecht en FC Dordrecht. In de oefenwedstrijden werd duidelijk dat Maarten fysiek behoorlijk sterk is, kopsterk is en een speler is die zijn voet absoluut niet terugtrekt.

Thom Jonkerman:
Thom is een 21 jarige doelman die over is gekomen van FC Lienden. Daarvoor had hij een kort avontuur in Engeland waar hij oa uitkwam voor de Bristol Rovers. Normaliter is Thom gehaald als 3e doelman. Doordat Swinkels in de voorbereiding nog kampte met een lichte blessure kon hij zichzelf wel al laten zien.

Jort van der Sande:
Jort werd al vroeg binnengehaald als versterking voor dit seizoen. Dat hij een contract voor 3 jaar tekende zegt ook wel iets over het vertrouwen dat de club in hem heeft. Vorig jaar wilde FC Eindhoven hem al in de winterstop vast leggen maar toen mocht hij nog niet vertrekken bij FC Den Bosch. Deze zomer besloot hij niet in te gaan op de nieuwe aanbieding van FC Den Bosch maar te kiezen voor onze club. Jort is een 23 jarige spits, balvast, kopsterk, harde werker en, niet onbelangrijk, kan een goal maken. In de voorbereiding liet hij zien dat hij alles in huis heeft om aan de Aalsterweg een publiekslieveling te gaan worden.

Joey Sleegers:
Over publiekslievelingen gesproken, de Messi van de Aalsterweg is terug. Onlangs tekende Joey Sleegers voor drie jaar aan de Aalsterweg. De multifunctionele Sleegers kan op 7,10 en 11 worden ingezet maar zal bij FC Eindhoven zich vooral gaan richten op de linksbuiten positie. Ondanks dat hij in de voorbereiding niet heel veel speelde weten we allemaal wat de kwaliteiten van hem zijn.

Bart Biemans:
Ooit was hij al actief in de jeugdopleiding van de club. Zijn debuut in het eerste elftal van FC Eindhoven gaat hij echter op 31 jarige leeftijd pas maken. De Belgische centrale verdediger tekende onlangs een contract voor 2 jaar en is met zijn ervaring een welkome versterking. Naast zijn verdedigende kwaliteiten is Biemans ook bij stilstaande situaties aanvallend een wapen.

Naast deze zes versterkingen schuiven ook vanuit de jeugdopleiding weer wat jongens door. En zo zijn naast Jay Idzes en Jarno Janssen nu ook Kaj de Rooij, Niels Raaijmakers en Gijs van Otterdijk onderdeel van het eerste elftal.

Conclusie

Al met al ben ik van mening dat FC Eindhoven zich op een goede manier heeft versterkt. De selectie bestaat nu uit een mooie mix van ervaring en jonge talentvolle spelers. Een mooie bijkomstigheid is het hoge aantal spelers uit de eigen regio. Een herkenbaar team met spelers die hard willen werken. Het is moeilijk in te schatten hoe sterk de competitie gaat zijn en waar we dan ook daadwerkelijk staan. Met clubs als NAC, de Graafschap, Excelsior, NEC, Cambuur, Go Ahead Eagles, Roda JC en tegenwoordig ook Almere City, die veel kapitaalkrachtiger zijn, zal het een hele klus worden om een plekje bij de 1e 8 ploegen te bemachtigen. Toch moeten we in ieder geval mee gaan strijden om een playoff plaats zodat het jubileumjaar er eentje gaat worden om niet te vergeten.

Volledige selectie

Keepers: Swinkels, Bergsen, Jonkerman

Verdedigers: Seedorf, Biemans, Peijnenburg, Ze Pedro, Van Otterdijk, Raaijmakers, Janssen

Middenvelders: Idzes, Essikal, van den Boomen, Faber, Bourard, de Rooij

Aanvallers: Daniels, Lopes, van der Sande, Cicilia, Sleegers

Geef een reactie

5 Reactie(s)

 1. Avatar
  augustus 08, 2019

  Nou Henri nogal optimistisch. Je vergeet voor het gemak even Excelsior en de Graafschap. Die op basis van selectie de grootste favorieten zijn.

  Goed stuk verder. Hopelijk zijn we sterker dan vorig jaar.

 2. Avatar
  augustus 07, 2019

  Mooi overzicht van de nieuwe spelers Tom.

 3. Avatar
  augustus 06, 2019

  Mooi overzicht Tom. Aanvullend: het team is al ingespeeld omdat veel dragende spelers zijn gebleven (o.a. Branco, Karim, Colin). Ik verwacht dat we samen met NAC, NEC, Cambuur, en Almere City gaan strijden voor promotie (ook 2e plaats is promotie).

 4. Avatar
  augustus 06, 2019

  Bedankt voor het goede verslag

 5. Avatar
  augustus 06, 2019

  Goed overzicht Tom.