Nigel Bertrams: Met misschien wel de zwaarste taak…

Nigel Bertrams: Met misschien wel de zwaarste taak…

Afgelopen zomer kwam het nieuws wel even hard binnen. Ruud Swinkels en FC Eindhoven gingen uit elkaar. De publiekslieveling, cultheld en doelman van ons FC Eindhoven kwam er (financieel) niet uit met de club. En hoewel Ruudje Swinkels nooit vergeten zal worden, en altijd een plekje in de historie van onze mooie club zal hebben, doet zijn opvolger het op dit moment prima.

Welke nieuwe speler zal het moeilijker hebben dan Nigel Bertrams? Het vervangen van de publiekslieveling en cultheld is geen eenvoudige taak. Elk foutje zal worden uitvergroot. Maar tot op heden is Nigel Bertrams een prima versterking gebleken. Wederom een regionale jongen die zich op zijn gemak lijkt te voelen aan de Aalsterweg.

Voor de supporters zal het natuurlijk even wennen zijn. Jarenlang klonk er voor de aftrap, net na rust en na afloop van de wedstrijd een “Ruudje Swinkels, Ruudje Swinkels” uit vele kelen. Voor Nigel Bertrams begint dat gezang nu ook langzaam op gang te komen. En dat heeft Nigel helemaal zelf afgedwongen. Als Nigel op deze manier doorgaat kan het nooit lang meer duren voordat iedereen zich aansluit bij dit gezang.

Forza Nigel, Forza FC Eindhoven

Fotografie: FC Eindhoven

<

1 Reactie(s)

  1. Avatar
    oktober 18, 2021

    Het was zeker een moeilijke taak om Ruud op te volgen. Niet alleen vanwege zijn voetballende kwaliteiten maar ook als gezicht van de club. Nigel is tot nu toe een betrouwbare keeper gebleken. Fijn dat hij er bij is. Ik ben wel benieuwd of we nog een keer officieel afscheid nemen van Ruud. Bij de laatste wedstrijd was hij er niet bij.