Prima overleg omtrent Cafe1909

Prima overleg omtrent Cafe1909

Afgelopen maandag heeft er een goed gesprek plaatsgevonden tussen de club, nieuwe cateraar en enkele supporters die betrokken zijn geweest bij het opstarten van Cafe1909. Hieronder een samenvatting van dat gesprek.

Allereerst blijkt dat de communicatie tussen club en supporters beter moet en kan. Naar aanleiding van het gebrek aan communicatie vanuit de club. (Tot onze verrassing een nieuwe cateraar in het door supporters zelf mee opgebouwde Cafe1909) plaatste wij als supportersclub Eindhoven1909 een kritische noot op de website en sociale media. Wij hadden er ook voor kunnen kiezen om dit eerst intern aan te geven. Zaak is dat we vanaf nu weer met elkaar gaan communiceren om dit soort situaties in het vervolg te kunnen voorkomen.

Laten we beginnen met de nieuwe cateraar. Melis events uit België heeft jarenlang ervaring op festivals en in diverse voetbalstadions. De partij wil ook graag periodiek in overleg met supporters om te kijken wat de wensen zijn en waar mogelijk verbeterpunten zijn. De partij gaat verantwoordelijk zijn voor de buiten verkooppunten en Cafe1909.

Één van de punten die door de supporters onder de aandacht is gebracht is het belang van Cafe1909. Een supportershome, in café stijl, dat niet als afhaalpunt voor drank gebruikt moet worden maar als gezellig onderkomen in een gezellige voetbalsfeer. Melis events is het hiermee eens. De bedoeling is om vast en ervaren barpersoneel in te gaan zetten. Rondom de muziekkeuze (playlist, dj, zanger etc) is het ook de intentie dat dit bij de supporters komt te liggen. Over de precieze uitwerking hiervan gaat men nog nadenken. De barcapaciteit zowel binnen in cafe1909 als bij de buitenpunten wil men graag uitbreiden. Dit sluit aan bij het ingediende punt vanuit de supporters (vooruit tappen, zeker voor de wedstrijd en in de rust). Dit zal dan ook zeker worden uitgevoerd. De partij snapt het belang van vooruit werken.

Ook naar de wintermaanden is gekeken. Melis events onderzoekt de mogelijkheden om in de wintermaanden ook het terras van Cafe1909 te kunnen overdekken door het gebruik van een tent (eventueel met heaters).

De welbekende frietkar die er de afgelopen seizoenen heeft gestaan zal ook vervangen worden. Ook dit onderdeel valt namelijk onder Melis events. Daar komt wel gewoon prima vervanging voor. Puntzakken Belgische friet, broodje hamburger, frikandel, gehaktbal etc.

Groot punt van kritiek was uiteraard de gehanteerde prijzen tijdens de wedstrijd rondom Creators fc. Ook dit is besproken. Tot tevredenheid kunnen wij aangeven dat deze terug worden aangepast. De prijs voor één klein biertje (25cl) gaat naar € 2,95. Groot bier (50cl) gaat € 5,50 kosten. Maar ook prijzen frisdrank (25cl) naar € 2,85 en koffie/thee naar € 2. En mocht je je kinderen of kleinkinderen mee willen nemen? Ook daar is naar gekeken. Het zakje chips gaat nu naar € 2.

Al met al houden wij als supporters hier een positief geval aan over. De eerste stappen zijn gezet. De komende maanden zullen we in overleg blijven om de ervaringen met elkaar te delen. Een aftrap die van beide kanten misschien beter had kunnen gaan maar een wedstrijd duurt 90 minuten en laten we samen maar voor de drie punten gaan…

<

1 Reactie(s)

  1. Avatar
    augustus 04, 2023

    Goed om het gesprek met de club en Melis aan te gaan. Zo zien we het graag! Fijn dat iedereen meedenkt, de kosten iets normaler worden en mogelijk een verwarmde tent geplaatst wordt (leuk!). En dat zakje chips…. is dat alleen voor kinderen? .. 😉