Sluit FC Eindhoven het jaar positief af?

Sluit FC Eindhoven het jaar positief af?

Morgenavond om 18.45u speelt FC Eindhoven de laatste wedstrijd van dit jaar in Den Bosch. Bij winst kan de ploeg zelfs aansluiting vinden met de nummer 6 van de ranglijst.

En wie had dit een maand of 2 geleden verwacht? De club moest vanwege de corona crisis flink snijden in het spelersbudget en net voor het sluiten van de transfermarkt vertrok ook nog “sterspeler” Kaj de Rooij naar NAC. Achteraf gezien is dat misschien wel een zege geweest voor de club. Kaj leverde een record transfersom op (erg welkom in deze crisis tijd) en door zijn vertrek kwam de club in de gelegenheid om zich flink te versterken. Ogenia, Vancamp, de Keersmaecker, Donkor en Bourdouxhe kwamen de club versterken. Helaas hebben we van Ogenia en Vancamp nog niet kunnen genieten maar kunnen we wel stellen dat de andere 3 spelers inmiddels vaste basisklanten zijn.

De belangrijkste strijd deze week is misschien wel het verlengen (of juist het niet verlengen?) van centrale verdediger Amevor. Zijn contract loopt op 1 Januari af en vooralsnog is er geen witte rook gemeld vanaf de Aalsterweg. In mijn ogen de huidige Chiro N’Toko en een echte steunpilaar in deze ploeg. Overigens dit samen met de helemaal opgeleefde Maarten Peijnenburg.

In de komende week zullen we vanaf deze website de stand van zaken mbt de toekomst is neerzetten. Wie liggen nog vast? Met wie moeten we door? etc.

Belangrijkste voor nu is het duel van morgenavond. Met Jens van Son terug na een schorsing lijkt de ploeg van Ernie Brandts zich wederom niet echt te hoeven wijzigen. Met de “vaste” basisploeg kan er dus naar een resultaat toe worden gewerkt. Hoewel Den Bosch laag op de ranglijst staat kan in deze competitie iedereen van elkaar winnen. Met doelman van de Steen heeft het een ervaren en betrouwbare doelman. Op het middenveld vallen de nog piepjonge Meerveld en Felida in positieve zin op en voorin hebben ze in de persoon van Jizz Hornkamp een ietwat mindere versie van Jort van der Sande rondlopen. Eindhoven zal dus vol aan de bak moeten. Op naar een mooi resultaat!

Vanaf deze plek wil ik verder iedereen alvast fijne feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar. Ondanks de corona crisis zullen we er het beste van moeten maken. Laten we hopen dat we in 2021, vanaf 19 Januari, weer snel naar de stadions mogen. Als al het volk samen naar de supermarkt mag dan kan het voetbalstadion ook, daar waar die 1,5 meter wel nageleefd kan worden!

Webmaster

<

2 Reactie(s)

 1. Avatar
  december 19, 2020

  Helaas een te slappe eerste helft…..dan loop je achter de feiten aan, zonde.
  Maar we blijven goed meedraaien. Laten we positief 2021 in gaan!
  Mooie (blauw witte) kerst iedereen!

 2. Avatar
  december 17, 2020

  Top geformuleerd weer. Een goed en gezond uiteinde van een bewogen 2020.