Tibeau Swinnen, “talent op ons middenveld”

Tibeau Swinnen, “talent op ons middenveld”

Wij kwamen bij Tibeau uit omdat hij voor het “grote” publiek misschien nog niet altijd opvalt, maar inmiddels een vaste basisplaats heeft weten te bemachtigen. En dat terwijl hij misschien wel de lastigste taak heeft gekregen, het “opvolgen” van Branco van den Boomen, de publiekslieveling van vorig seizoen die een transfer verdiende naar SC Heerenveen. Wat ons betreft gaat je dat goed af en zien wij wederom en talentvolle speler op ons middenveld! Voor ons de reden om Tibeau te benaderen voor een interview, hieronder is het resultaat te lezen.

 

Tibeau, waar ben je geboren, opgegroeid en nu woonachtig?
Geboren in Diest! Ben voornamelijk opgegroeid in Tessenderlo, waar ik ook nog steeds woon. Heb wel mijn middelbare school in Genk afgelegd waardoor ik eigenlijk 6 jaar meer in Genk was dan thuis.

Wat zijn je hobby’s buiten het voetbal?
Vroeger ging ik vaak bmx’en maar daar ben ik na wat valpartijen maar mee gestopt, wel zo verstandig! Nu niet echt hobby’s meer buiten voetbal.

Hoe bevalt het je bij FC Eindhoven?
Sinds de eerste dag top!

Wat spreekt je het meeste aan bij FC Eindhoven?
Sportief gezien vooral de manier waarop er individueel met de spelers wordt gewerkt.
Buiten dat is Eindhoven geen grote, maar wel een warme club waarbij elk onderdeel van de club, van supporters, vrijwilligers, spelers tot bestuursleden, elke dag bezig is om de club naar een hoger niveau te tillen. En dat is ook de kracht van deze club!

Je kwam over van de beloften van Genk, hoe was die stap? En waarom koos je voor die stap?
Groter dan ik eerst dacht, zeker aangezien we ineens aan de bovenkant van de jupiler league gingen spelen. Jeugdvoetbal bleek snel wat anders dan mannenvoetbal en daar moest ik me wel aan aanpassen! Toen ik bij Genk zag dat er geen perspectief voor me was heb ik rond januari gevraagd of ik bij Eindhoven op stage kon komen. Hans Smulders vertelde mij aan de hand van zijn bouwstenen hoe er gewerkt werd bij de club en eigenlijk vanaf de eerste stage training wist ik dat ik hier graag zou komen spelen, ondanks dat de club toen op de laatste plaats stond.

Hoe denk je dat de supporters van FC Eindhoven jou zien?
Of ze voor of tegen me zijn, geen idee. Wel als iemand met een winnaarsmentaliteit die er altijd vol voor gaat! Waarschijnlijk ook wel als vervanger van Branco omdat ik nu op dezelfde positie speel en er dan denk ik wel eens een vergelijking wordt gemaakt. Alleen ben ik een ander type speler.

Wat zijn je sterke en zwakke punten?
Sterke punten zijn mijn passing en balbehandeling en dat ik daarbij vaak de oplossing vooruit zoek. Verder heb ik een goed loopvermogen en verover ik ondanks mijn gestalte met agressiviteit en juist opgesteld staan wel vrij vaak de bal of de 2de bal. Verbeter punten zijn het herkennen van situaties waarbij ik het spel moet versnellen of juist rust moet houden en kan mijn lange passing preciezer. Ben niet de grootste dus moet ik ook zeker sterker worden in de duels! Aan mijn linkerbeen kan ook zeker nog gewerkt worden.

Wat is het grootste verschil als je kijkt naar vorig seizoen onder de Jong en dit seizoen onder van der Gaag?
Het grootste verschil is de extra dosis winnaarsmentaliteit die er in de ploeg gepompt is en is het resultaat meer heilig. Daarbuiten werd er onder JP meestal hoog druk gezet terwijl we nu vaker iets inzakken en van daaruit gaan voetballen.

Wat zijn je ambities met FC Eindhoven dit seizoen?
Top 5 en van daaruit promoveren. Niet te ver vooruit kijken en wedstrijd per wedstrijd bekijken!

Wat zijn je persoonlijke ambities voor dit seizoen, en de toekomst?
Mezelf verder ontwikkelen zoals ik bezig ben en daarbij hoort om elke wedstrijd te willen spelen. In de toekomst wil ik zoals elke voetballer op het hoogste niveau aan de slag gaan, als het kan met FC Eindhoven!

Hoe vind je de sfeer tijdens thuiswedstrijden?
Vanuit vak D wordt de ploeg super gesteund. Vanzelfsprekend verdient de club wel meer supporters.

Wie uit de huidige selectie heeft de meeste humor? En kun je een voorbeeld geven?
Jinty heeft altijd wel wat uitspraken met een leuk accent waar wel veel mee wordt gelachen! Buiten dat is er altijd wel wat typische voetbalhumor. Altijd oppassen geblazen voor water op je stoel of een niet gekookt eitje tussen de gekookte eieren!

Welke speler waarmee jij hebt gespeeld of speelt is je tot nu toe het meeste bijgebleven?
Divock Origi was in ieder geval de beste!

Wat is voor jou tot nu toe het hoogtepunt uit je carriere?
Mijn eerste doelpunt vorig jaar thuis tegen FC Volendam!

Wie is voor jou de titelkandidaat dit seizoen?
Go Ahead Eagles

Zou je in je carrière voor een andere eerstedivisie club kunnen spelen?
Ja, al zal Blauw – wit er altijd in blijven zitten!

Dan hebben we nu wat vragen die je alleen met ja of nee kan beantwoorden

Kunstgras? Nee
Gekleurde voetbalschoenen? Ja
Beloftenteams in de jupiler league? Ja, mits andere regels!
Ik leef altijd gezond? Nee (vakantie)
Ik ga graag stappen in het weekend? Ja (Graag stappen en dat ook veel doen is wel een verschil)
Ik zie FC Eindhoven als mijn club? Ja
FC Eindhoven gaat meedoen om promotie? Ja
De trainer is een belangrijke schakel? Ja

(Om misverstanden te voorkomen wilde Tibeau toch een enkele keer even wat uitleg geven)

Tibeau, heb je nog wat laatste woorden gericht aan onze supporters?

We gaan allemaal samen voor een schitterend seizoen!

 

 

Foto met dank aan www.fc-eindhoven.nl

<

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.