Voorbeschouwing: De klassieker van de Eerste Divisie

Voorbeschouwing: De klassieker van de Eerste Divisie

FC Eindhoven neemt het vanavond in het eigen Jan Louwers Stadion op tegen Telstar. De wedstrijd wordt, een beetje gekscherend, inmiddels de klassieker van de Eerste Divisie genoemd.

Beide ploegen zullen op zoek gaan naar revanche. FC Eindhoven omdat het hard onderuit ging in Doetinchem en Telstar omdat het, enigzins onnodig, thuis verloor van FC Volendam.

Bij FC Eindhoven zijn er naast de langdurig geblesseerde spelers ook nog een aantal twijfelgevallen. Zo is het nog maar de vraag of Essikal en Bourard kunnen gaan starten. Volgens het Eindhovens Dagblad kampen beide spelers met pijntjes. Mocht Bourard of Essikal ontbreken dan lijkt Moses Makasi te kunnen rekenen op een basisplaats. De van origine middenvelder startte afgelopen vrijdag in Doetinchem als spits maar dat werd geen succes. Als we het dan toch hebben over de spitspositie. Wie er wel gaat starten als spits is momenteel elke week een verrassing. Door het wegvallen van Jort van der Sande blijft het voorin momenteel nog puzzelen. Inmiddels zijn er 4 variaties geprobeerd maar bleek er nog geen eentje succesvol. Persoonlijk zou ik nu gaan voor Cicilia, een type dat qua spel nog enigszins te vergelijken valt met Jort en met zijn postuur in staat zou moeten zijn om een bal vast te houden zodat het middenveld kan aansluiten, en tot voetballen komt. We gaan zien welke keuze coach Ernie Brandts vanavond zelf maakt.

Telstar

Op Twitter werd me gisteravond duidelijk dat de tegenstander van vandaag geen SC Telstar heet (ondanks dat de officiële website te bereiken is via sc-telstar.nl) maar simpelweg Telstar. Dat het inmiddels geen Stormvogels Telstar meer heet was me al in een eerder stadium duidelijk geworden.

Telstar staat op dit moment op een 11e plaats en kent een redelijke seizoensstart. De ploeg van Andries Jonker won tot nu toe 3x, speelde 1x gelijk en verloor ook 3x. Overigens lijkt de ploeg zich in uitwedstrijden behoorlijk goed te voelen. Alleen bij NEC werd met 4-2 verloren. Bij Jong AZ speelde het 0-0 maar op bezoek bij Den Bosch (0-1) en MVV (1-2) werd er gewonnen.

Bij Telstar veel nieuwe gezichten dit seizoen. De bekendste aanwinst is waarschijnlijk Glynor Plet, de lange spits was eerder succesvol bij onder andere Heracles.

Als ik twee spelers moet noemen waar we op moeten gaan letten dan zouden dat Tavsan (rugnummer 7) en Lynen (rugnummer 8) zijn. Tavsan is een behendige rechtsbuiten die Telstar huurt van Sparta. Lynen is een Belgische middenvelder die zijn opleiding genoot bij Club Brugge.

Steun van publiek

In deze klassieker kan de ploeg van Ernie Brandts dus goed de steun van het publiek gebruiken. Het lijkt vanavond droog te blijven dus ook het weer hoeft geen belemmering te zijn.

Vanavond trappen beide ploegen om 20.00 uur af. Tot dan, in ons eigen Jan Louwers Stadion!

Foto met dank aan www.fc-eindhoven.nl

Geef een reactie

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.