Voorbeschouwing: Eindhoven op zoek naar revanche

Voorbeschouwing: Eindhoven op zoek naar revanche

Na de nederlaag van afgelopen zondag wil FC Eindhoven zich morgenavond revancheren. Roda JC moet het slachtoffer worden.

Morgenavond staat de wedstrijd tegen Roda JC onder andere in het teken van de bevrijding van Eindhoven, 75 jaar geleden. Twee helden van weleer krijgen dan ook een heldenontvangst in het Jan Louwers Stadion. Toch draait het uiteindelijk om de 90 minuten op het veld. De pijnlijke nederlaag van zondag moet snel vergeten worden, alleen winst telt!

Brandts heeft keuzes te maken

Met Kaj de Rooij terug in de selectie heeft Ernie Brandts morgen keuzes te maken. Het lijkt erop dat de jonge middenvelder ook direct weer in de basis gaat starten. Valentino Vermeulen lijkt dan weer op de bank plaats te nemen. Voorin moet Brandts kiezen voor Cicilia of Daniels. Twee totaal verschillende spelers. Ondanks dat er keuzes te maken zijn mist Brandts wel nog altijd Van Der Sande, Janssen, Faber en Ze Pedro. Wie verwacht ik dan?

Vermoedelijke opstelling: Swinkels; Seedorf, Peijnenburg, Biemans, Idzes; Essikal, de Rooij, Bourard; Lopes, Daniels, Sleegers

Roda JC met oude bekende

Bij Roda JC zijn inmiddels behoorlijk wat oude bekende actief. Zo keept Tom Muyters inmiddels voor het team uit Kerkrade maar begon ook Timothy Durwael de afgelopen twee duels in de basis. Trainer is JP de Jong, die na zijn succesvolle periode aan de Aalsterweg dit bij Roda JC hoopt te gaan herhalen. Dit hoop hij overigens te bewerkstelligen met Maurice Verberne die bij Roda JC is aangesteld als assistent.

Bij Roda JC hoopt men het teleurstellende vorige seizoen snel te kunnen vergeten. Een leger aan, buitenlandse, spelers werd deze zomer binnengehaald en ook een of andere wazige Mexicaanse “zakenman” kwam aanwaaien om de club weer op de rails te krijgen. Het NRC kwam enkele weken terug nog met wat pikante details over deze Mexicaan naar buiten. Het blijft in ieder geval nog altijd onrustig in Kerkrade. Het ooit zo grote Roda JC zal in ieder geval moeite genoeg hebben om te gaan strijden voor een plaats in de eredivisie, waarbij misschien de strijd voor een play-off plaats al een hele opgave gaat worden.

Vorige week won de ploeg uit Kerkrade voor het eerst dit seizoen. Thuis werd TOP Oss met 2-1 verslagen. Het zorgde er in ieder geval voor dat het vertrouwen in Kerkrade weer wat is gegroeid. Getuige ook het feit dat ruim 400 Roda supporters morgen afreizen naar Eindhoven. Hulde natuurlijk daarvoor!

Net als FC Eindhoven mist ook Roda JC een aantal spelers. Bij Roda JC moet men het doet zonder Alberg, Simakala, van Eijma en Bisseck. Met wie gaat Roda dan wel spelen?

Vermoedelijke opstelling: Muyters; Schlösser, Werker, Jensen, Keulen; Klaasen, Cotán, Souren; Croux, Ugbo, Milts

Steun onze jongens

Het gaat morgen goed weer zijn, het terras van Cafe 1909 is geopend vanaf 18.00 uur en vanwege de redding van de stad Eindhoven 75 jaar geleden is de prijs voor een kaartje morgen ook maar 7,50 euro! Reden genoeg dus om onze jongens te steunen.

Tot morgen!

Geef een reactie

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.