We zijn er klaar voor, mooie geste van oud voorzitter

We zijn er klaar voor, mooie geste van oud voorzitter

De eredivisie is het afgelopen weekend begonnen maar ook voor ons gaat het nu daadwerkelijk beginnen. Vrijdag om 20.00u start het seizoen voor ons met een lastige uitwedstrijd in Nijmegen.

Ondanks het plotselinge vertrek van Nascimento lijkt de rust in het Jan Louwers Stadion teruggekeerd. Het vertrek van Nascimento werd intern opgelost, Ernie Brandts werd naar voren geschoven, en Ivo Rossen lijkt de technische staf te complementeren. Verder is er met Marc Scheepers een nieuwe technisch manager gekomen en heeft de club Wim van den Broek aangesteld als algemeen directeur.

Ook qua selectie gebeurde er deze zomer van alles. Zo vertrokken Klooster, Achenteh, Sam, Smit, Loof, Vermeulen en keerde Kabangu terug naar AA Gent waarvan hij werd gehuurd. Tijdens de voorbereiding kwam daar ook nog het vertrek van Siebe van der Heyden bij. De jonge Belg wilde graag weer dichter bij huis voetballen en koos voor een transfer naar Union St Gilles.

Uiteraard werd de selectie ook versterkt. Vorig jaar maakten jeugdspelers Idzes en Janssen al definitief de stap naar de eerste selectie, en sloten ook Raaijmakers en De Rooij veelvuldig aan. Nu maakt ook de pas 17 jarige Van Otterdijk die stap. Maar ook kwamen er een zestal externe versterkingen. (In een volgend artikel op deze site volgt een kleine samenvatting over de versterkingen). Door en ondanks al deze mutaties, stond er al direct een volwaardige selectie met veel jongens uit de regio. Het is een mooie mix van ervaring en jonge talentvolle spelers geworden. Waar het vorig jaar nog een dagtaak was om het aantal proefspelers te ontcijferen werd nu het aantal proefspelers beperkt tot een minimum.

FC Eindhoven speelde een zware voorbereiding. Met UNA als “zwakste” tegenstander werd gekozen voor enkel goede tegenstanders. Wisselende resultaten waren het gevolg. De laatste twee oefenwedstrijden waren wel goed voor het zelfvertrouwen. Zowel tegen het Qatarese Al-gharaffa als op bezoek bij Roda JC werd met 1-0 gewonnen.

Om ons heen merken we dat de supporters er klaar voor zijn, dat het positieve gevoel aan het terugkomen is en dat ook de (oud) coryfeeën van de club op social media weer een en al positivisme uitdragen. Zelfs nu de competitie echt een stuk zwaarder is geworden dan een aantal jaren terug, is het geloof daar dat er meegedaan kan worden aan de playoffs en zal er zelfs weer een supporter gaan roepen “remember 1975”. In het jubileumseizoen dat ons staat te wachten zou dat natuurlijk een prachtige kers op de taart zijn.

Mooie ‘geste’ oud voorzitter

Om als trouwe seizoenkaarthouders het nieuwe jubileumseizoen ook in het Jan Louwers Stadion op een mooie manier af te trappen, stelt oud voorzitter, en fanatiek Eindhoven supporter, Chris Aelberts tijdens de 1e thuiswedstrijd van dit seizoen een “paar vaten” bier beschikbaar in Cafe1909. Op vertoon van je seizoenkaart ontvang je dan tussen 18.30u en 19.30u een gratis bier(tje). Dus nog geen seizoenkaart besteld? Zorg dan dat je dat deze week alsnog regelt! Zo ben je er  niet alleen in het jubileumjaar bij maar kun je ook gebruik maken van dit prachtige gebaar van onze Chris!

Dus beste supporters, voetbalvrienden, op naar een mooi jubileumjaar! Samen gaan we weer massaal achter onze jongens staan en vooruit kijken met zijn allen. En zoals Chris graag zou afsluiten:

Omver, erover en erin!!

(Foto met dank aan www.fc-eindhoven.nl)

Geef een reactie

2 Reactie(s)

 1. Avatar
  augustus 06, 2019

  Krijgen de supporters in de business-club ooK een gratis biertje van onze oud-voorzitter? 🤪😜😇🔵⚪️🔵⚪️🔵⚪️

  Goed geschreven! Positivisme is weer breed geland. Terecht.
  Ben ook erg blij met Yvo.
  Kanjer. Voorbeeld voor mentaliteit.
  Eindhoven leeft! Hup E.V.V.

 2. Avatar
  augustus 05, 2019

  Helemaal eens met de analyse van onze Tom. Laat het seizoen maar beginnen, we staan er prima voor. En als het meezit wordt het #remember2020 !