Wederom winst voor FC Eindhoven

FC Eindhoven is ook de 3e wedstrijd in het eigen Jan Louwers Stadion ongeslagen gebleven. Fortuna Sittard werd met 3-1 verslagen.

Het eerste deel van de wedstrijd was van beide kanten vooral aftasten, pas rond de 30e minuut kwam de wedstrijd wat los, een harde tackle van Fortuna rechtsback Hendrickx werd terecht met rood bestraft. Eindhoven trok vanaf dat moment de wedstrijd naar zich toe en Waalkens zorgde op slag van rust met een bekeken schot voor de 1-0.

Na rust leek er voor Eindhoven weinig aan de hand, de ploeg gaf niets weg en creĆ«erde zelf enkele kansen. Toch kwam uit het niets Fortuna op 1-1. Volgens scheidsrechter Honig maakte Durwael een overtreding, als dat er al eentje was dan was hij in ieder geval buiten het strafschopgebied gemaakt, N’Koyi benutte het buitenkansje wel 1-1.

Eindhoven rechtte de rug en wisselde aanvallend. Dit was ook op het veld terug te zien, Eindhoven voerde de druk op en Fortuna moest achteruit. Uit een corner zorgde de sterk spelende Nieveld voor de verdiende voorsprong. Direct na deze treffer had Jens van Son de kans om de wedstrijd op slot te gooien, hij verzuimde dit te doen. In de slotfase deed Nayib Lagouireh dit echter wel.

Zo kent Eindhoven inmiddels een uitstekende start. 10 punten uit 5 duels!