Zege met een dubbel gevoel

Zege met een dubbel gevoel

Eindhoven boekt eindelijk weer eens een zege, maar waarom nou een dubbel gevoel?

Na 114 dagen is het FC Eindhoven eindelijk weer is gelukt om een zege te behalen. In Dordrecht werd met 1-5 gewonnen. Voor Eindhoven scoorde Amevor, Dahlhaus, Peijnenburg, vd Sande en Botermans.

Normaal gesproken loop je als FC Eindhoven supporter al snel de polonaise als er een eclatante zege is geboekt. En zelfs nu we niet naar de stadions mogen zou dat in diverse huishoudens gewoon kunnen gebeuren. Toch is er na de 1-5 zege op FC Dordrecht een dubbel gevoel ontstaan. Over zes wedstrijden is het seizoen voorbij. Wederom een teleurstellend seizoen. Momenteel staat FC Eindhoven op de 16e plaats. Waar weken terug nog werd geroepen dat er vol voor de 4e periode zou worden gegaan was ook die periode al snel onhaalbaar voordat de strijd überhaupt was losgebarsten. Inmiddels had Marc Scheepers aangegeven in het Eindhovens Dagblad dat ongeacht de resultaten die werden geboekt, of nog zouden worden geboekt, het contract van trainer Ernie Brandts zou worden verlengd. En dat levert inmiddels flink wat weerstand op onder de achterban. De club was tot vandaag bezig aan een historisch slechte reeks. 114 dagen zonder een zege. Lang kon het excuus van de vele blessures worden gebruikt (en dat was ook zeker terecht). Toch is er meer aan de hand. Er lijkt geen duidelijk plan aanwezig te zijn, of het moet een plan zijn om maar met zoveel mogelijk spelers achter de bal te blijven. Dat hoort niet bij de club FC Eindhoven. Aanvallend vaak onmachtig en dan komt het argument dat scorende spitsen duur zijn….

Zolang er nog geen handtekening staat lijkt het vooral verstandig dat onze beleidsbepalers de koppen maar is goed bij elkaar gaan steken. Zijn de afgelopen twee seizoenen goed genoeg geweest om er nog een extra seizoen aan vast te plakken? Zien we voldoende draagvlak onder de blauwwitte achterban om eventuele nieuwe tegenslagen op te vangen? Het zal de komende dagen ongetwijfeld een vervolg krijgen….

<

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.