Catering 1909 zonder overleg uit handen

Catering 1909 zonder overleg uit handen

Wij hebben de algemeen directeur Gunther Peeters gevraagd om een inhoudelijke reactie. Er is (zonder communicatie) besloten om het door eigen supporters gebouwde supportershome 1909 “wederom” uit handen te geven aan een dure Belgische partij. Dit zien wij als een aanval op de eigen aanhang. Belachelijke prijzen worden er vanaf dag 1 gehanteerd. Frisdrank/water 3 euro per glas, klein biertje? 3,50 euro per stuk. Hoe kun je als club besluiten supporters die urenlang aan dit supportershome te hebben gewerkt te passeren en vervolgens te verwachten dat dit geaccepteerd gaat worden? Wij verwachten dat dit per direct teruggedraaid gaat worden. Is dit de club die inclusiviteit hoog in het vaandel heeft staan? Is dit de club die blij en trots is op zijn vaste supporters?

<

24 Reactie(s)

 1. Avatar
  juli 09, 2023

  Gewoon met zijn allen dat café gaan boycotten. Ergens anders ons hard verdiende geld naar toe brengen. Als ze omzet mislopen haken ze zelf ook snel af. In ieder geval geeft de verantwoordelijke niks om supporters.

 2. Avatar
  juli 09, 2023

  Schandalig, niets wordt er gecommuniceerd.

 3. Avatar
  juli 08, 2023

  Belachelijk dat dit gebeurt is, de warmte vanuit de club na de supporters wordt met de week slechter, hoe wil je je eigen supporters naaien met deze absurde bedragen voor een hapje en een drankje.

 4. Avatar
  juli 08, 2023

  Ik en mandy zien ook liever andere mensen. Ze weten niet wat ze wat ze hebben om te schenken. Horen de helft van de bestellingen niet, zijn traag.
  Af en toe sta je te wachten terwijl het rustig is ze kijken je aan en blijven praten met elkaar.
  Aandacht en liefde voor voetbal en de supporters is er niet. Ze zijn te vergelijken met vakkenvullers van de supermarkt qua houding denkend aan geld verdienen en tijd doorkomen.

  Silvana

 5. Avatar
  juli 08, 2023

  Die catering word met de dag slechter . Vandaag een mooi voorbeeld dat ik de keus kreeg wat ik op mijn hotdog wilde en puntje bij paaltje was er maar 1 soort saus en 3 keer zeggen wat je wil omdat ze geen reet van Nederlands snappen

 6. Avatar
  juli 08, 2023

  Wat een slechte en onbegrijpelijk zet van de directie ! Bizar eigenlijk ! Waarom z’n zakelijke move bij z’n old school peoples club als FCE ? En ook met zero communicatie met de supporters en de mensen die deze leuke en belangrijke supporters hebben opgezet. Echt bizar en echt teleurstellend!

 7. Avatar
  juli 08, 2023

  Echt een slechte en onbegrijpelijk zet van de directie, bizar eigenlijk ! Waarom zou je z’n zakelijke move maken bij z’n old school peoples club als FCE ? En ook met zero communicate richting de supporters en vooral zero communicatie met die mensen die deze leuke en belangrijk Supporters Home hebben opgezet !! Echt bizar en echt teleurstellend !

 8. Avatar
  juli 08, 2023

  Overleg met supporters en initiatiefnemers van Café 1909 over dit soort zaken lijkt me geen overbodige luxe. FC Eindhoven is juist de afgelopen jaren gegroeid tot een cultclub waar een ieder de mogelijkheid krijgt om zich thuis te voelen. Een cultclub heeft als eigenschap dat deze in de hele breedte ‘bestuurd’ wordt, in samenspraak met bestuur, staf, spelers, supporters en andere belanghebbenden. Pas dan heeft het de potentie om ‘Club van goei volk’ te worden. Commercie is belangrijk en niet te onderschatten maar ga met elkaar in overleg om kloofvorming te voorkomen. Supporters zijn trots op ‘hun’ Café 1909. Laat ze trots blijven, ze zijn namelijk onmisbaar.

 9. Avatar
  juli 08, 2023

  Wat een bijzondere gang van zaken, een supportershome dat vrijwillig gebouwd is door eigen supporters, wordt zonder enig overleg met de eigen supporters uit handen gegeven aan een externe partij. Dit lijkt mij niet de manier waarop onze club met supporters dient om te gaan.

  Dat deze partij vervolgens ook nog ingaat tegen een van de doelstellingen van de club is natuurlijk ook een lachertje. De club wil de jeugd trekken naar de wedstrijden en is hier de afgelopen tijd ook in geslaagd. Maar De hoge prijzen voor drankjes, zoals 3 euro voor een glas frisdrank/water en 3,50 euro voor een klein biertje, werpen juist voor deze groep een drempel op voor de toegankelijkheid van het supportershome.

 10. Avatar
  juli 08, 2023

  Belachelijk prijzen om mensen en zeker eigen mensen binnen te houden dien je ze te gemoet te komen.
  Wij zijn een vereniging van het volk. Hoor ik laatste maand. Met deze actie raak je het volk daar waar je ze niet moet raken.

  Het volk dat bij fc Eindhoven komt al jaren is volk, nooit problemen maken ( uitzondering daar gelaten) maar de meeste ga je nu niet te vriend houden met het uitbesteden van ….

  Ik ga nu voor mezelf praten ik ben Rob Neggers ik ben vroeger in 1980 met mijn vader naar Evv gegaan. Ik ben een persoon die bijna altijd de derde helft in de kantine als laatste afsluit met wat oudere supporters.

  Reden is dat daar tot de corona ook leuke en bekende mensen aan de catering stonden.

  Nu ben ik er gebleven omdat mijn blauw wit hard de overhand heeft. Ik drink een biertje bij Eindhoven omdat het daar gezellig is maar ook redelijk betaalbaar betaalbaar is om eens door te zakken. Nu is mij ten horen gekomen dat eigenlijk wat we in de wandelgangen hoorde dus niet doorgaat dat ons weer ons wordt.

  Ik zie geen reden om naar Eindhoven te komen om met een barman/ vrouw te communiceren die niet eens weet wie onze aanvoerder is .

  Ik denk dat jullie nu de plank misslaan.

  Het is erg om te zeggen maar je bent mij in deze zo kwijt.

  Rob Neggers

  0614327101