Eindelijk de 1e driepunter van het seizoen.

Eindelijk de 1e driepunter van het seizoen.

Het duurde even maar de eerste driepunter van dit seizoen is een feit. In Waalwijk werd RKC in blessuretijd verslagen. Matchwinner werd Alessio Carlone.

Zo’n 90 supporters waren meegereisd naar Waalwijk om FCE te steunen. Ondanks 4 wedstrijden op rij zonder zege zat ook de sfeer er tegen RKC goed in.

De wedstrijd was wat minder qua niveau dan de duels daarvoor. Beide ploegen begonnen wat voorzichtig aan de wedstrijd. De grootste kans in de eerste helft voor RKC kwam vanuit een penalty. De scheidsrechter besloot een cadeautje te geven want zag een overtreding die er toch echt niet was. Gelukkig koos Ruud Swinkels de juiste hoek en stopte de penalty.

Ook FCE was een aantal keer gevaarlijk. Zo schoot Deschilder, in zijn 150e wedstrijd voor de club, een vrije trap bijna binnen.

Na rust bleef de wedstrijd een beetje op en neer gaan. Beide ploegen kregen kansjes maar scoorde niet. Net toen iedereen leek te beseffen dat het op een 0-0 zou gaan eindigen besloot Carlone anders. De bal kwam ineens voor zijn voeten en hij schoot knap de 0-1 binnen. Ontlading op het veld en in het uitvak.

Na het feestje bij het uitvak tussen spelers en supporters werd er in Eindhoven spontaan besloten om de spelersbus op te wachten. Zo’n 40 a 50 supporters bezorgden de spelers en staf een mooie terugkomst. Wat ook goed om te zien is is de klik die er momenteel heerst tussen spelers en supporters. Die klik voelt beetje zoals in het seizoen onder JP de Jong. Supporters laten duidelijk merken de beleving van de spelers te waarderen en de spelers laten merken de steun van de supporters te waarderen, een mooie wisselwerking.

Dinsdag speelt FCE het bekerduel in Nijkerk. Kaarten zijn in Nijkerk aan de kassa te koop.

Geef een reactie

2 Reactie(s)

  1. Avatar
    september 22, 2017

    De samenvatting even gekeken van de week. Mooi geplaatst schot van Carlone, niet wild ‘alles of niks’ maar met gevoel. Mooi is dat.

  2. Avatar
    september 18, 2017

    Mooi te lezen Tom, de klik. Dat krijg je als een Leeuw goed voor zijn welpen is.