Eindhoven dankzij sterk collectief naar zege in Deventer

Eindhoven dankzij sterk collectief naar zege in Deventer

In Deventer heeft FC Eindhoven gisteravond een prachtige en belangrijke zege behaald. In een sfeervolle Adelaarshorst stond er na 90+6 minuten een 1-2 op het scorebord.

Go Ahead Eagles begon nog wel goed aan de wedstrijd. Het drukte Eindhoven terug op eigen helft en kreeg via Rijsdijk een enorme kans, Swinkels pakte echter op fabelachtige wijze de bal. Aan de andere kant bracht Caenepeel het uitvak in extase. Via een snelle counter gaf VandePutte de bal voor op Caenepeel die de bal binnen vuurde, 0-1.

Na het doelpunt bleef Eindhoven gemakkelijk overeind. De ploeg zakte wat in en liet de bal meer aan de thuisploeg. Echter was het treurig wat de titelkandidaat uit Deventer daarmee deed. Toch viel op slag van rust de 1-1. De Kogel vond Wolters die hard raak schoot.

Eindhoven snel terug aan de leiding

Normaal gesproken werkt een tegendoelpunt kort voor rust altijd mentaal nog even door. Toch heeft de ploeg van Mitchell van der Gaag dit seizoen al vaker laten zien over veel mentale weerbaarheid te beschikken. Ook nu ging men vrolijk door met het strijdplan dat voor rust al leek te werken. Een prachtige uittrap van Swinkels kwam precies in de loop terecht van Sprinty Caenepeel, die op zijn beurt het hoofd van Boere vond, 1-2.

Van een ploeg die 18 thuiswedstrijden (competitie) op rij ongeslagen was, en dit seizoen alle 6 de duels had gewonnen, zou je dan een storm verwachten. Het kwam er echter niet van. De beste kansen waren zelfs voor Eindhoven, dat er soms voetballend geweldig uitkwam. Toch konden Caenepeel, Horsten en van den Hurk de wedstrijd niet voortijdig op slot gooien. In de 6 minuten blessuretijd die nog volgde ging het alsnog bijna fout, maar Swinkels zorgde met een geweldige reflex ervoor dat de drie punten mee naar Eindhoven gingen. Een geweldige teamprestatie, geknokt voor elke meter, door de gehele ploeg!

Na afloop maakte de ruim 100 meegereisde supporters er samen met de spelers nog een mooi feestje van. Op naar maandag, dan wacht met Emmen alweer een concurrent voor de bovenste plaatsen.

Voor het fotoverslag klik je hier >>

Geef een reactie

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.