Eindhoven pakt verdiend punt in Sittard

Eindhoven pakt verdiend punt in Sittard

FC Eindhoven heeft in een leuk en spannend duel een dik verdiend punt weten te behalen bij hoogvlieger Fortuna Sittard. Na 90 minuten voetbal stond er een 2-2 eindstand op het scorebord.

Fortuna draait tot nu toe een sterk seizoen, heeft goede uitslagen en is volop in de race voor een periodetitel. Dit was ook te merken aan de publieke belangstelling. Het kwam de sfeer zeker ten goede. Ruim 5.000 toeschouwers kwamen afgelopen vrijdag op het duel af. Onder hen ook een grote afvaardiging uit het Belgische Genk. Beide supportersgroepen vieren dit jaar het feit dat hun vriendschapsband al 20 jaar bestaat. Bij de spelersopkomst werd dat nog even bevestigd met een mooie sfeeractie. Gefeliciteerd mannen.

Beide ploegen speelde om te winnen. Hierdoor werd het een boeiend gevecht. Beide ploegen kregen (grote) kansen. Fortuna kwam vlak voor rust op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Dianessy. Na rust kwam Eindhoven al snel langszij dankzij een benutte strafschop van Lieder (Hij was zelf naar beneden getrokken in het strafschopgebied). Beide ploegen wisselde vervolgens om vol voor de winst te gaan spelen. Zo bracht FC Eindhoven onder andere Fries Deschilder in de ploeg en met zijn allereerste balcontact had hij Eindhoven al op voorsprong moeten schieten. In plaats van zelf op goal te schieten besloot hij echter om de bal breed te leggen op de meegelopen Lieder maar deed dit onnauwkeurig. Fortuna kwam vervolgens aan de andere kant wel op voorsprong. Stokkers schoot in eerste instantie nog op Swinkels maar Askovski kreeg de rebound precies voor zijn voeten en bracht de Limburgers weer op voorsprong. Het slotakkoord was echter voor Eindhoven en Fries Deschilder. De Belg schoot een vrije trap vanaf zo’n 25 meter prachtig binnen. Grote blijdschap bij de spelers, wisselspelers, staf en de 60 meegereisde supporters.

Zo werd het 2-2 en gaat FC Eindhoven met een goed gevoel naar het bekerduel van aanstaande dinsdag. In Enschede treffen we dan FC Twente. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de 3e bus!!

Geef een reactie

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.