Eindhoven start 2017 met een oefenzege

Eindhoven start 2017 met een oefenzege

FC Eindhoven is 2017 in ieder geval goed begonnen. Na een kort trainingskamp in Zeist, bij de KNVB, werd de week afgesloten met een duel in het Belgische Dessel. Op de “ijspiste” van het Armand van Melis Stadion werd Dessel Sport met 1-3 verslagen.

De warming-up op de ijspiste van Dessel Sport

FC Eindhoven begon de wedstrijd met de volgende opstelling:

Swinkels; Durwael, Sprockel, vd Buijs, Gunst; Swinnen, Deschilder; Bousbiba, VandeVelde, Uiterloo, VandePutte.

Het was binnen een paar minuten duidelijk dat deze wedstrijd eigenlijk gewoon op het kunstgrasveld in Eindhoven gespeeld had moeten worden. Goed voetbal was nauwelijks mogelijk en bij elke balaanname moest je rekening houden met een extra schuiver van 3 meter. Vele spelers gingen dan ook vaak onderuit. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de ploegen de condities iets beter onder de knie maar zou het voetbal nooit hoogstaand kunnen worden. Een deel van de ca 200 aanwezige supporters koos ervoor de wedstrijd binnen te bekijken, zo ook wij dit keer.

Van achter het glas met een biertje erbij was het nog wel goed toeven in Dessel

Na rust vallen de doelpunten

Pas na de rust kwamen de doelpunten op het scorebord te staan. Eerst nam Dessel de leiding, vanuit een corner kon de bal achter doelman Smit worden gekopt. Smit was in de rust doelman Swinkels komen vervangen. In de tweede helft werden er sowieso wat meer wissels gedaan. Zo kregen onder andere de Wilde, Loof, Rossen, Vloet en Horsten ook nog speelminuten.

FC Eindhoven zou uiteindelijk de wedstrijd nog wel doen kantelen. Eerst was het vandeVelde die op aangeven van VandePutte de gelijkmaker kon maken. Vervolgens zorgde VandePutte zelf met nog twee treffers ervoor dat de wedstrijd met 1-3 werd gewonnen.

Op naar de Graafschap

Met een goed trainingskamp achter de rug kan het vizier nu volledig op de wedstrijd tegen de Graafschap. In het eigen Jan Louwers Stadion is dat de eerstvolgende tegenstander in de competitie. Laten we hopen dat dit met onze captain SuperDario van den Buijs zal zijn. De sympathieke captain staat in de belangstelling van veel clubs maar lijkt vooralsnog de voorkeur te geven om het seizoen bij Eindhoven af te maken. Mocht hij dit doen dan is het aan ons om hem dan in Mei/Juni een groots afscheid te geven.

Tot vrijdag allemaal!

ps. Neem aan dat we als seizoenkaarthouders op de hoogte zijn van het gratis meenemen van een vriend of familielid bij de wedstrijd tegen de Graafschap? En dat we dit ook allemaal al hebben gedaan? Zo niet, klik hier voor alle informatie >>>>

 

Geef een reactie

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.