Eindhoven supporters bezoeken Tranmere Rovers

Eindhoven supporters bezoeken Tranmere Rovers

Sinds enkele seizoenen zijn er banden tussen de supporters van FC Eindhoven en Tranmere Rovers. De club uit Birkenhead (een stad die enkel door de Mersey river gescheiden wordt van Liverpool) kent vele overeenkomsten met ons eigen FC Eindhoven. De clubkleuren, opboksen tegen grote concurrenten in de regio, geen grote portemonnee, vele tegenslagen gehad en John Achterberg. De doelman verruilde jaren terug Eindhoven voor Tranmere Rovers en werd jarenlang een vaste waarde bij de club.

Dit seizoen zagen we al bij 6 thuiswedstrijden supporters van Tranmere Rovers op onze tribunes, maar ditmaal kozen 19 supporters van Eindhoven ervoor om een wedstrijd van de Tranmere Rovers te bezoeken. Het duel tegen Braintree Town was een duel in de 5e divisie van het Engelse voetbal, de National League. Toch zitten er gemiddeld nog altijd meer dan 5.000 toeschouwers op Prenton Park. Een echt Engels stadion, met ruim 16.000 zitplaatsen. Daarmee is Tranmere veruit de grootste club in de competitie. Enkel Lincoln City (4.400 toeschouwers) en Wrexham (3.900 toeschouwers) komen enigzins in de buurt qua grootte. Tegenstander Braintree Town is daarentegen een erg kleine club. Bij thuiswedstrijden komen er gemiddeld zo’n 700 mensen kijken. Het wekte dan ook geen verbazing dat het aantal meegereisde uitsupporters vrijwel gelijk lag aan het aantal Eindhoven supporters op Prenton Park.

Prenton Park

Lang weekend

Gekozen werd om op vrijdagmiddag al met het vliegtuig naar Engeland te gaan. Een vlucht van Eindhoven naar Manchester dat slechts een uurtje duurde. Op Manchester Airport werden we opgehaald door de geboekte partybus, die de Kidsclub Woutje leden daarmee zou vervoeren naar de geboekte hotels in Liverpool Centrum. De nodige drankjes werden genuttigd en een enkeling had het al moeilijk om rechtop te blijven staan in de bus… Nadat er was ingecheckt in de verschillende hotels werd er koers gezet richting de vele pubs die Liverpool heeft. Na een prachtige stapavond, samen met een paar bevriende fans van Tranmere Rovers, was niet iedereen op hetzelfde moment terug in het hotel. Een enkeling had het al zwaar door de heenreis (de drankjes op het vliegveld en in de partybus kwamen binnen) en is alleen nog maar op zoek geweest naar wat “rennies”. Andere van de groep besloten s’nachts om 4u nog een rondje universiteit te doen maar vonden niet waarvoor ze op pad gingen.

Een enkeling had een top stapavond zonder dat de rest dit wist…


Matchday

In Engeland speelt men de wedstrijden op zaterdagmiddag 15.00 uur. Besloten was dan ook om op tijd koers te zetten richting Birkenhead. De meeste hadden hier ook gehoor aan gegeven, al dan niet fit. Bij het stadion werden we hartelijk ontvangen door de supporters. Men wilde graag in de fanzone een foto van ons hebben en duidelijk werd ook wel dat een vriendschappelijk duel tussen beide clubs erg gewaardeerd zou worden. Nadat de diverse “pints” waren genuttigd was het tijd om de wedstrijd te bezoeken. Een belangrijk duel voor Tranmere om in de race te blijven voor de titel (promotie naar League Two). Tranmere was heel het duel duidelijk de bovenliggende partij, en dat ondanks dat het voetbal niet altijd even goed was. Maar mede met de vocale ondersteuning van ons op de “Kop Stand” werd de wedstrijd uiteindelijk met een 1-0 over de streep getrokken. Na de zege, overigens onze eerste zege in drie bezoekjes aan een duel van Tranmere, kon er weer verder gegaan worden met het nuttigen van de nodige “pints”.

Wedstrijd werd bekeken op de “kopstand”


Zeker terug

Diezelfde avond werd het voor enkele wederom een stapavond die duurde tot in de vroege uurtjes van zondag, ook wel te zien de dag erop overigens… Zondagochtend zouden we dan weer koers zetten richting huis. Nadat we in een iets rustigere bus dan de heenweg terug naar Manchester Airport werden gebracht kwam er een einde aan een mooi weekendje Tranmere Rovers. De reis erheen is perfect te doen, de gastvrijheid is top, het stappen is helemaal prima en het reisgezelschap was perfect. De datum voor de volgende Tranmere Rovers trip kan al worden uitgezocht. En waarschijnlijk zal het gezelschap dan nog wel wat groter zijn. Laten we hopen dat dat in de League Two is, want deze mooie club hoort niet thuis op het 5e niveau van Engeland.

Come on Tranmere, we’re on our way! SWA!!

Aan elke trip komt een einde, zo ook aan deze trip. Maar we’ll be back!

Volledig fotoverslag (51 foto’s) bekijken? (Full report? More than 50 pics) Follow the link/Volg dan de link >>>>>

Geef een reactie

1 Reactie(s)

  1. Avatar
    april 04, 2017

    Leuk!