Eindhoven wint “dimlichtstadderby”

Eindhoven wint “dimlichtstadderby”

Gemengde gevoelens rondom deze wedstrijd. De media was vooraf nogal positief over dit affiche, een groot deel van de supporters (waaronder wij) echter niet. Wij staan nog altijd volledig achter de beslissing van ons bestuur om TEGEN de beloften teams te stemmen. Deze wedstrijd had in onze ogen nooit gespeeld mogen worden. Inmiddels begint ook het overdreven promoten van deze teams door FOX Sports te irriteren. Ga vanaf nu hier maar eens opletten, wij geven u alvast enkele voorbeelden:

– Bij het benoemen van de stand worden zo’n 7 namen genoemd. Jong Ajax, PSV en Twente horen daar altijd bij
– Bij het noemen van de uitslagen zal altijd besproken worden of Jong Ajax, PSV en Twente gewonnen of verloren hebben.
– Bijna elke week zal er minimaal een wedstrijd van 1 van deze 3 teams live worden uitgezonden.

De wedstrijd

Ow ja, er werd dus ook een wedstrijd gespeeld. Dankzij de vrijkaarten die waren uitgedeeld was er een redelijke opkomst in het Philips Stadion. 10.700 supporters hadden de moeite genomen om deze wedstrijd te komen aanschouwen. Onder hen verrassend veel “blauwwitte”. De start was voor FC Eindhoven een valse. Binnen de minuut bracht van Overbeek Jong PSV aan de leiding. FC Eindhoven nam echter het initiatief over en binnen het kwartier was het Nayib Lagouireh die de score weer in evenwicht bracht. De wedstrijd kabbelde daarna wat verder. Eindhoven had vooral de bal, maar tot echte kansen kwam het niet. Na rust kwam Eindhoven uit het niets op voorsprong. Jens van Son zette zelf de aanval op, combineerde met de Groot en rondde daarna fraai af. Luid gejuich klonk in het Philips Stadion. Vanaf dat moment probeerde Jong PSV nog wel een gelijkmaker te forceren, maar echt heel gevaarlijk werd de ploeg nooit.

Tweede plaats

Door de zege steeg FC Eindhoven naar de 2e plaats op de ranglijst. Zes punten achter koploper Dordrecht. Saillant detail is dat de nummers 1,2 en 3 ook de enige ploegen waren die voor de start van dit seizoen TEGEN de beloftes stemden. Gerechtigheid?

Vrijdag weer thuiswedstrijd

Aanstaande vrijdag wacht in het eigen Jan Louwers Stadion het FC Volendam van Hans de Koning. Wij hopen vele supporters van FC Eindhoven te mogen begroeten. Onze jongens laten inmiddels wekelijks zien dat ze bij de top van de Jupiler League horen, daar hoort ook een vol stadion bij!

Voor de foto’s klik je hier

Geef een reactie

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.