FC Eindhoven wint na onrustig weekje

FC Eindhoven wint na onrustig weekje

FC Eindhoven heeft gisteren een belangrijke zege weten te boeken. In Spakenburg werd er met 1-2 gewonnen van Jong Utrecht.

In een week waarin bekend werd dat wederom een speler (Horsten) langdurig geblesseerd raakte, voorzitter Frans Janssen per 1 November al vertrokken is, de nieuwe voorzitter (Onink) direct gestart is en de interne “strubbelingen” in de krant kwamen te staan, hebben de spelers en staf er toch voor gezorgd dat vandaag met een positief gevoel de krant gelezen kon worden. Eindhoven won met 1-2 en sluit zo een onrustige week toch positief af.

FCE begon in een fris Spakenburg matig aan het duel. Jong Utrecht creëerde weliswaar weinig echte kansen, maar had wel mogelijkheden genoeg om tot echte kansen te komen. Naarmate de 1e helft vorderde nam FCE echter het initiatief volledig over. Zo kreeg FCE kansen en had Kabangu een penalty moeten krijgen. De enorm matige scheidsrechter Ruperti zag het echter anders. Uit het niets kwam vervolgens Jong Utrecht op voorsprong. Een afstandsschot van Hilterman viel mooi binnen, 1-0.

Na rust was het wederom FCE met het initiatief. Ditmaal nog veel dominanter dan het laatste deel van de eerste helft. Het was wachten op de 1-1 van FCE, Jong Utrecht kwam er nauwelijks aan te pas en moest het vooral hebben van enkele counter mogelijkheden. Toch leek de bal er wederom niet in te willen, het welbekende euvel van dit seizoen. Kansen krijgt de ploeg elke week wel, maar het verzilveren ervan laat men achterwege. Gelukkig besloot Mart Lieder zijn seizoensaantal toch nog op te hogen. Eerst tikte hij een perfecte voorzet van Maxime Gunst binnen, 1-1. Niet veel later bezorgde Kabangu hem een niet te missen kans, 1-2. Het kleine meegereisde groepje supporters blij en de drie punten in de toilettas van Doriano Kortstam mee naar huis.

Geef een reactie

3 Reactie(s)

 1. Avatar
  november 06, 2017

  Dat zal de webmaster hebben geschreven vanwege de Twitter berichten van Doriano Kortstam zelf haha

 2. Avatar
  november 06, 2017

  Inderdaad belangrijke zege met het oog gericht naar boven. Doriano, een dag gelachen, een dag niet geleefd, had toch geen toilettas nodig?

 3. Avatar
  november 04, 2017

  Eens. Dik verdiend de zege. Die was ook wel even nodig.