Winterstop

Winterstop

Ieder jaar weer worden we getrakteerd op een paar weken rust. Onder het mom van Koning Winter doet ons land aan wordt het voetbal weken aan een stuk stilgelegd. Want, de sneeuw, vorst en andere weersomstandigheden zullen het voetbal niet mogelijk maken.

Waarschijnlijk verwacht men alleen op het vaste land van Europa sneeuw. In Engeland en Schotland voetbalt men gewoon door. Winter of geen winter.

De laatste jaren is de winterstop eigenlijk iedere keer weer een verloren periode geweest. Gedurende het verplicht reces viel er geen enkel vlokje sneeuw, kwam de temperatuur niet onder het vriespunt en kon er in feite gewoon gevoetbald worden. Hilarisch genoeg brak de winter pas uit zodra de winterstop voorbij was. Misschien dat de KNVB eens een studie moet gaan volgen over het fenomeen El Nino? Opwarming van de aarde? Verschuiving van de jaargetijden? De winter breekt later aan?

En dit jaar? Dit jaar hebben we temperaturen van 15 graden tijdens de winterpauze. Lopen we onderhand in onze zwembroek rond en staan de bloemen in bloei. Maar, gevoetbald kan er niet worden in ons land. Het is immers winterstop. Dat is al jaren een traditie en tradities moeten we respecteren…

Als we de deskundigen van het KNMI moeten geloven, breekt in januari de winter pas echt uit. Wordt het kouder, gaat het vriezen, is er kans op sneeuw en kunnen eindelijk de handschoenen en mutsen uit de kast worden gehaald. Sommigen dromen zelfs van een Elfstedentocht. Gelukkig dat we halverwege januari ook weer kunnen voetballen.

Zouden we in januari kunnen voetballen? Bij onze FC wel dankzij het imitatieveld. Maar elders in Nederland zal het wederom het oude liedje zijn. De ene na de andere match zal worden afgelast wegens onbespeelbare velden. En als het wel doorgaat, zit je als supporter met een ijspegel aan de neus op de tribune. Je voelt de kou omhoog trekken en na 30 minuten weet je niet meer dat je ook nog voeten hebt. Lekker, voetbal in Nederland!
Dat worden dus weer extra maandagen naar het stadion. Want, al die afgelaste wedstrijden moeten toch gespeeld worden. Lekker, op maandagavond naar Velsen Noord of naar Almere. Of als supporter van Emmen lekker op maandag naar Venlo afreizen. Ik noem maar een zijstraat. Heerlijk is dat voor ons voetbalsupporters.

Ik zou dan ook voorstellen om die hele winterstop gewoon op de eerste trein naar de Noordpool te zetten. Hup, het land uit en nooit meer terugkomen. Gewoon voetballen zo lang als de weergoden het toelaten. Mouwtjes opstropen en gaan voor de club.

Helaas is het niet anders. We zullen het moeten doen met enkele weken geen voetbal, geen wedstrijdjes met de vrienden.

Namens Eindhoven1909 willen wij iedereen een mooi 2016 wensen en zien we elkaar tegen FC Dordrecht weer!

Tonnus

Geef een reactie

Geen berichten

Er heeft niemand een bericht geplaatst.