Zesde thuiszege op rij

Zesde thuiszege op rij

FC Eindhoven heeft tegen “concurrent” RKC goede zaken gedaan. In het eigen Jan Louwers Stadion won de ploeg van Moniz met 3-0 en boekte daarmee de zesde thuiszege op rij.

Vooraf werd er, zoals wel vaker dit seizoen, gesproken over een wedstrijd die wel gewonnen moest gaan worden om zicht te houden op de bovenste plaatsen. Het grillige seizoen waarin een zege vaak weer gevolgd wordt door een nederlaag heeft hier natuurlijk voor gezorgd. Ondanks de wisselende resultaten boekte FC Eindhoven alweer de zesde thuiszege op een rij. Het probleem zit hem dus zeker niet in de thuiswedstrijden. Met de komende drie wedstrijden in het vooruitzicht (Almere thuis, Achilles uit en Oss thuis) kan er ditmaal misschien wel eens een hele goede stap gezet gaan worden. Een goede serie kan deze ploeg immers nog ver brengen.

De wedstrijd dan. Tegen RKC kwam FC Eindhoven weinig in de problemen. Lieder zorgde, na een mooie aanval, voor de vroege openingstreffer. Daarna verzuimde FCE om de wedstrijd al direct te beslissen. Behoorlijke grote kansen werden niet benut. Na de rust besloot de scheidsrechter dan maar een handje te helpen. Caenepeel werd diepgestuurd, kreeg een zacht “duwtje” in de rug en ging neer. De scheidsrechter zag er een penalty in en SuperDario schoot het cadeautje onberispelijk binnen. RKC wilde er nog wel een wedstrijd van maken maar kon nauwelijks iets creëren. In de 64e minuut besliste Lieder het duel definitief. Wederom was het Uiterloo die Lieder vrij voor de keeper zette en de spits maakte koeltjes zijn tweede van de wedstrijd.

Na afloop werd daarna het feestje gevierd in het supportershome. De “brabantparty” die georganiseerd was zorgde voor een uitgelaten stemming. Ook trainer Ricardo Moniz kwam nog een uurtje sfeer proeven.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd. Dit keer komt Almere City naar de Aalsterweg, wederom een concurrent in de strijd om een plaats in de playoffs. Steun is dus wederom hard nodig. Tot vrijdag!

Geef een reactie

6 Reactie(s)

 1. Avatar
  januari 30, 2017

  Begreep van Frank dat Uiterloo, net als Jinty, afwezig was op de training. Met (lichte) klachten. De discussie zal er zijn als vrijdag Uiterloo gepasseerd gaat worden. Maar ik zou er niet van opkijken. Afgelopen maandag viel Alemão in aanvallend opzicht overigens wel positief op tegen de reserves van NAC.

 2. Avatar
  januari 30, 2017

  Om je belangstelling te bevredigen Civard Sprockel was gepasseerd. Zijn vervanger Sebastian Dewilde speelde, ondanks de nul achterin, een zwakke wedstrijd. (kopte bijna in eigen doel en is nauwelijks wendbaar) Grappig, dat je Rowell Powell noemt. Kennelijk laat hij het op de training niet zien, want hij heeft op zijn positie centraal op het middenveld slechts eenmaal een kans gehad. (tegen Heerenveen). Ik had gehoopt, dat hij de rol van den Boom met zijn passing zou kunnen overnemen. Ik vermoed, dat Simeoniz zijn handelingssnelheid te laag vindt.
  Drie wedstrijden heeft RAF Uiterloo zijn kans gegrepen, vanwege de schorsing van de “duurdere”, maar tot nu toe teleurstellende Alemario. Twee doelpunten en twee assists en goed positiespel. Ik denk, dat het teleurstellend voor die Amsterdammer zou zijn, wanneer hij vrijdag bankzitter is.

 3. Avatar
  januari 30, 2017

  Aangezien het gastenboek nog niet werkt maar even zo. Goed om te zien dat als het er om gaat de ploeg toch weer een puike overwinning neerzet. Is Sprockel gepasseerd of geblesseerd in het centrum van de verdediging. Powell is klaarblijkelijk ook al afgeschreven?
  Toch wel veel spelers die aangetrokken werden geen echte versterkingen gebleken.
  Niet alleen jammer maar kan ook kostbaar zijn/worden. Als er langdurige kontrakten zijn getekend, nemen ze toch de plaats van andere mogelijke versterkingen in.

 4. Avatar
  januari 28, 2017

  Het kwetsbaar zijn achterin/middenveld zit hem ook in de spelopvatting. Je kunt het als een nadeel zien, aan de andere kant levert het echter ook veel op. De tegenstander moet keuzes maken en heeft moeite met hoe te verdedigen tegen 2 diepe spitsen. Uiterloo en Lieder waren daardoor erg gevaarlijk gisteren. Een verdiende zege met 2 mooie uitgespeelde goals.

 5. Avatar
  januari 28, 2017

  Goed verslag van ons Tommetje. Toch blijft het verdedigend kwetsbaar. Bijv. 4 man in het centrum verdedigen tegen twee aanvallers. (Horsten stond bij het centrale duo en gaf de linksbuiten wel 20 meter ruimte en aan de andere kant geeft Gunst ook veel ruimte weg). Op die manier ontstond ook de tweede goal uit tegen Volendam, waarna de middenvelder vrij kwam. En dat de tegenstander minutenlang druk kan blijven zetten op onze helft als gevolg van 11 man in ons strafschopgebied bij corners. Onbegrijpelijk, je kunt daardoor nooit de vrije man vinden en blijft onder druk staan. En je kunt geen gebruik maken van de countersnelheid. Dus nooit scoren. Maar niet gezeurd. Een verdiende overwinning in voetbaltechnisch matig voetbal met een vrij goede spelende Sprinty, en als uitblinkers onze Leader en zoals hij hem noemde RAF Uiterloo, (slim en voetbaltechnisch uitstekend en dat met zo’n fors lichaam) een elkaar goed vindend duo. Ben benieuwd, of onze Simeoniz hem passeert voor het Braziliaantje.

 6. Avatar
  januari 28, 2017

  Niets aan toe te voegen eigenlijk. Een beetje dan 😉 Ik blijf erbij, dat er wel erg veel ruimte ontstaat oo het middenveld. Maar door goed, agresief verdedigen door de laatste linie deze keer, bleef groot gevaar uit. Aanvallend heb je dan met 4 spelers voorin natuurlijk wel flink wat kansen. Al met al een goede en leuke wedstrijd van onze FC. Vrijdag nog maar een keer dan.