Gastenboek Eindhoven 1909

Welkom op het gastenboek van Eindhoven 1909. Het staat vrij om hier een bericht te plaatsen. Echter gelden er wel een aantal regels. Het gebruik van schuttingwoorden, scheldwoorden en vloekwoorden is verboden. Ook provocerend taalgebruik in de richting van tegenstanders, spelers, scheidsrechters, supporters of andere personen is niet toegestaan. Bij overtreding van deze regel volgt (tijdelijke) uitsluiting van het gastenboek, bij herhaalde overtreding volgt uiteindelijk permanente uitsluiting.

<

5.778 Reactie(s)

 1. Avatar
  oktober 26, 2023

  Het is vreemd maar, net zoals bij andere clups/teams gebeurt het maar al te vaak dat er onvwachte spelers opstaan en uitblinken. Wel lijkt het me dat er te weinig gifkikkers in het team staan. Een goede techniek is natuurlijk het belangrijkste maar zonder de juiste instelling kom je er niet. Het gebrek aan scorend vermogen van de aanvallers is zorgelijk.

 2. Avatar
  oktober 25, 2023

  Hartstochtelijke reactie , Frank. Uiteraard doet het me goed dat je spreekt van aartsvijand. Maar goed, dat je de stuiver niet hebt uitgegeven. Beetje tegensputteren, scoren in blessuretijd tegen de competitievervalsers uit Adam (die hadden toen een versterkt jong, zoals de pubers van Pee Es Vee een verzwakt nest) en in blessuretijd tegen Dordt, dan zit het mee. Tegen het kattenvolk tegen, werd ons een strafschop onthouden en de 1e goal stonk naar buitenspel, dus zat het tegen, naast technische onkunde bij de kansen in de laatste minuten. En wat de statistiek waard is, weet ik niet, maar tegen de Bossche Bollen zat het ook niet tegen. Mijnheer Dick, ik heb ook niet zo veel met statistiek, daar zit immers geen gevoel in. Wellicht van waarde, zoals Blauwwitter ons wijs maak, voor eventuele transfers, hoewel de transferwaarde van Azzagari, van Rosmalen en Rego nihil is. Hoe breed is het elastiek van de statistiek. Denk niet, dat Roggelnaar Sven indrukwekkende statistieken uit zijn reservebeurten bij Eindhoven-Noord kan overleggen. Dus zonder statistiek mogen we blij zijn met deze rossige donderstraal. Mouwopstroper op het middenveld is bij een ploeg met lieve jongens (knipoog naar Gerard) welkom.
  Vrijdag die Superboeren laten zien, dat zij slechts krieltjes zijn.

 3. Avatar
  oktober 24, 2023

  Allemaal een beetje te laconiek verdedigd bij die goals van Uneken. Ik heb me geĆ«rgerd aan die drie onnodige goals, maar…………was weer helemaal blij met dat laatste toetje van 3 goals!

 4. Avatar
  oktober 24, 2023

  Nou Jur, ik was getuigen van de overwinning op de aardsvijand, maar heb er maar slecht van geslapen. En dat gebeurd mij niet snel. Wat een euforie en adrenaline. Man van de wedstrijd was voor mij Sven Simons. Eerste helft waren de meeste en beste kansen voor FCE, maar ga je toch rusten met een 1-1 stand. Tweede helft, na de 3-1, gaf ik geen stuiver meer voor FCE. Maar wat wij niet vaak hebben, een flinke dosis geluk, hadden we nu wel. Maar ook zeker een dik compliment voor het hele team. Vrijdag wacht alweer de volgende uitdaging.

 5. Avatar
  oktober 24, 2023

  Wacht ongeduldig op uitgelaten reacties na de overwinning in het hol van de aarsvijand. Ongetwijfeld hebben de talrijke fans wel iets anders te doen, zoals werken in het zweet des aanschijns, dan schrijven op dit dunne boek. Dat slaapt lekker, de overwinning op de competitievervalsers, ditmaal met puberale puistenkoppen. Van koppen gesproken, die lange spijker, daar hadden we het maar moeilijk mee. Mawouna had weer eens last van “nonchalance”. Trainers denken wisselend over wat efficiĆ«nter is bij corners, zone- of mandekking? Dat viel vooral op bij de derde tegengoal. Geen blokvorming. En was het de bedoeling, dat Jasper achter Uneken loopt en Mawouna in het doelgebied zone lucht dekt. Ik weet het niet. Verdedigen bij corners blijft moelijk, want je moet zowel oog hebben voor de tegenstander als de bal. We rechttten de rug en gingen erop en erover en een belangrijke rol had de donderstraal uit Roggel. En ook had Sven nog het koppie erbij. Evan en Ozan zijn natuurlijk ook belangrijke pionnen.
  Zomaar 4e dankzij gunstige uitslagen. De verschillen in de KKD zijn gering. Dat maakt de competitie aantrekkelijk, De stand wordt niet alleen bepaald door het kapitaal op het veld, anders zou de Martinitoren bovenaan staan. Weet niet, of het klopt, maar mijn gevoel zegt, dat Willem een belangrijk aandeel heeft in het geheel. Gevoel, want ik ben geen kenner op afstand.

 6. Avatar
  oktober 23, 2023

  Blauwwitte LHBTQIAhahaars, Verdomd vergeet ik nog de non-binairen en andere ordinairen. Kwestie van smaak en valt daarover te twisten? Tegenwoordig nemen we het niet zo nauw. Zijn we er klaar voor? De roodwitte vijand op de smadelijke afgang van de Herdgang te wijzen? Voor sommigen zijn de kattenmeppers de aarsvijand, maar voor mij zijn dat de grootkapitalisten. Geld maakt meer stuk dan je lief is. Zij zijn groot en wij zijn klein en dat is heel gemeen. Doet me denken aan een voormalig sponsor die gek is op ons kluppie en uitriep iets in de trant: wij zijn een kleine club, maar geen kleine jongens. Vanavond gaan we zien, hoe groot onze kleine jongens, van Wakkere Willem. zijn. Onze gelovige blauwwitte hovenier geeft het woord aan Roggelnaar Sven Simons. Denk dat deze felle bijter op het middenveld zijn plaats op het middenveld veroverd heeft, want een aantal jongens zijn te lief in de duels en Sven is een rode en valen en dat zijn donderstralen. Bovendien de enige middenvelder met een harde pegel. De oude lullen onder ons weten, dat we nog een voetballer uit Roggel hebben gehad: Govert Kooiman (1967-1976). Speelde als voorstopper jarenlang naast Henk Bloemers, o.a in de eredivisie, wat op dit moment een natte droom is Geen bezwaar, wanneer Sven vanavond van dertig meter de bal in de touwen jaagt. En er is geen club ik het zuiden….

 7. Avatar
  oktober 22, 2023

  Geachte Fransoos, lees de reactie van Amevor in het Eindhovens dagblad. Statistiek is mooi, maar ik heb geleerd om die te wantrouwen. De Fc was vrijdag in matige doen qua techniek, wel een bijzondere werklust en ja het had ook nog gelijk kunnen worden.
  Volgende keer beter.

 8. Avatar
  oktober 22, 2023

  Wedstrijdsamenvatting nog niet kunnen bekijken maar als de statistieken van Frank kloppen, is het allemaal niet zo dramatisch. Het kapitaal dat er de laatste tijd bij de “Helliemonsters” ingepompt is, is indrukwekkend. Tot nu toe is de opbrengst op het veld niet erg in verhouding met de investering.
  Beter de gelijdelijke weg zoals ons kluppie. Denk dat als HS niet promoveert, de geldschieter er snel genoeg van zal krijgen.

 9. Avatar
  oktober 21, 2023

  Catering van de club pastte zich moeiteloos aan aan het niveau van het voetbal. Gaat de club dat ook nog eens fatsoenlijk aanpakken??

 10. Avatar
  oktober 21, 2023

  En Kestens, Peijnenburg..