Gastenboek Eindhoven 1909

Welkom op het gastenboek van Eindhoven 1909. Het staat vrij om hier een bericht te plaatsen. Echter gelden er wel een aantal regels. Het gebruik van schuttingwoorden, scheldwoorden en vloekwoorden is verboden. Ook provocerend taalgebruik in de richting van tegenstanders, spelers, scheidsrechters, supporters of andere personen is niet toegestaan. Bij overtreding van deze regel volgt (tijdelijke) uitsluiting van het gastenboek, bij herhaalde overtreding volgt uiteindelijk permanente uitsluiting.

<

3.122 Reactie(s)

 1. Avatar
  november 13, 2019

  Overasselt,Jur: niet ” voetbal god J.C. maar oud bondscoach Max Merkel ( was een prima Oostenrijks verdediger bij Rapid Wien) sprak in de jaren ’50 tegen de Nederlands elftalspelers voor de legendarische wedstrijd tegen en in West-Duitsland :” zorg dat je geen doelpunten tegen krijgt dan verlies je deze wedstrijd niet ” ! Nederland won met 1-2. Lijkt me voor elke wedstrijd voor dit FCE een doelstelling, maar helaas , mijn mening missen we daarvoor de kwalteit op dit moment! Dat ziet E.B. OK wel als oud verdediger van Oranje!

 2. Avatar
  november 13, 2019

  Vrijdag weer een thuiswedstrijd. Met 3 punten blijf je bij. Hopelijk zorgen de spelers voor een mooie jubileum wedstrijd.

 3. Avatar
  november 11, 2019

  @JurWijsman Als je de korte samenvattingen van de wedstrijden op het YouTube-kanaal van onze club terug kijkt zie je precies wat jij bedoelt. Het gaat positioneel zo vaak fout centraal achterin. Niet alleen bij Biemans of Van den Eynden, maar ook bij Pijnenburg en Idzes. Daar is nog heel veel progressie te boeken. We beleven een mooi seizoen. Ondanks alle geblesseerden staat er een elftal dat voor elkaar wil knokken, over het algemeen een goede mentaliteit heeft en begint te scoren met enkele groeibriljantes. Komen een paar cruciale wedstrijden aan tegen MVV, Cambuur en Oss. Aanhaken betekent na de winterstop meedoen om de prijzen als de selectie terug compleet is. Als tenminste die structurele fouten die achterin gemaakt worden eruit gaan.

 4. Avatar
  november 09, 2019

  Zo sympathiek Narris, dat wij de mannen van Moniz vijf doelpunten gunden. Met 30 tegengoals zijn we op twee na de ploeg met de meeste tegengoals. Zone dekken is, zoals eerder geschreven, een probleem. Daar komt bij, dat Ruudje erg wisselvallig is. Ruudje pakt soms uitstekend ballen, anderzijds was hij de laatste tijd medeverantwoordelijk voor puntverlies. Zo zag hij er gisteren bij twee goals niet goed uit, zoals de tweede corner vier meter van de doellijn zat hij er langs. Toch verwacht ik niet, dat Long Tall Ernie zijn aanvoerder passeert, zoals Nasci vorig seizoen deed. Of zou het aan onze keeperstrainer liggen, dat Ruudje soms op zijn verkeerde been staat? Tevens is Bart Biemans allesbehalve een rigoureuze verdediger in de duels. Maar Ernie was zelf een verdediger en schat de capaciteiten van Bart hoger in dan van Flor (ook niet altijd foutloos). Het eigenaardige is, dat de tweede keuze in de voorhoede het relatief beter doet dan de het middenveld en verdediging. Wat een geweldige acties van onze Frenkie de Rooij. Ik heb nooit begrepen, waarom Nasci hem vorig jaar zo weinig speeltijd gaf.

 5. Avatar
  november 09, 2019

  Vijf tegengoals is erg veel tegen de Kralingers. Toch een teken dat het in de achterhoede niet goed stond.
  Vond het ook vreemd dat Flor van den Eijnden niet werd opgesteld. Vond ik de afgelopen weken een van de beteren in onze achterhoede. Ik begreep dat Ruudje ook niet geweldig in de wedstrijd zat.

 6. Avatar
  november 07, 2019

  Morgen tegen het sympathieke Kralingse clubje een puntje zou geen misstap zijn ! Eerder een prima resultaat!

 7. Avatar
  november 06, 2019

  Vorig seizoen lang niet altijd een basisplaats. De Boom en Samy maakte verdedigend kwetsbaar. Wellicht zit er nog wat in de Broekzak.
  Ben benieuwd, hoe de ts de Kralingers gaan aanpakken. Excelsior maakte tegen De Graafschap een goede indruk. Verwacht dat Moniz, die denkt het voetbal uitgevonden te hebben, een overtal wil bereiken op het middenveld. Tevens weerzien met oud spelers Herve Matthys en Rai Vloet. Vloet is verdedigend kwetsbaar. Hopelijk ligt daarachter de ruimte voor ons. Kan wel scoren en sterk in vrije schoppen en met de kop. Het zal een zware dobber worden om de punten mee te nemen. Hopelijk kunnen we profiteren van de dieptepasses van Maarten van achteruit. Hopelijk sluit ook Marcelo Lopes bij de selectie aan.

 8. Avatar
  november 05, 2019

  Kaj de Rooij in ieder geval voor 1,5 jaar vast. Nu zorgen dat Bourard zijn aflopende contract gaat verlengen. Jongen met heel veel groeipotentie die zich momenteel goed laat zien.

 9. Avatar
  november 04, 2019

  De positieve kritische jongeling van Edje bleek goed op de hoogte. Langs berg en Dal klinkt hoorngeschal. Wij zijn blij met de Boy uit goed beter Best. Sluit me aan met de kijk van technisch directeur Marc Scheepers, dat Kaj in potentie eredivisievaardig is. Goed te horen, dat Kaj de avances van de kattenmeppers afgelopen zomer afwees. De druk ligt bij de 18 jarige om zijn talent te ontwikkelen. Hij loopt nu niet meer gratis de deur uit, want het talent was bij andere clubs niet onopgemerkt gebleken. Kaj sinds ik je een paar minuten heb zien debuteren tegen de competitievervalsers van Jong Pee Es Vee, liet je met een actie reeds je potentiële mogelijkheden zien. Beide benen op de grond, dat zal haast wel, want je oogt nuchter introvert. Wellicht meer de vechtersbaas laten zien. (daarin niet te veel forceren) Om wat onzinnigs uit te kramen, worden wie je bent. En sta er bij stil, dat de meesten de eredivisie niet halen. Maak daar een uitdaging van.

 10. Avatar
  november 03, 2019

  Dacht ik een originele vondst gedaan te hebben met het liedje van Simon&Garfunkel blijkt dit al bekend te zijn in Engeland en Litouwen. Oh, oh Cecilia, I’m down on my knees, I’m backing you please to come home. En dan gaat onze Rigino naar Kerkrat om zijn goals in familiaire kring te vieren.
  Met hard werken en matig voetballen kom je ver. Voor Long Tall Ernie en zijn Shakers de taak om te onderzoeken, hoe het komt, dat het regelmatig misging in de zones. Snelle diepgang van de zaalvoetballers van AZ daar hadden we het regelmatig moeilijk mee. Brandts erkent de factor geluk en gelukkig kwamen we niet op een onoverbrugbare afstand. Ons harde werken werd in de tweede helft beloond. ook een goede zet om Jay Idzes op het middenveld te zetten en Maarten Peijnenburg te laten zakken. Idzes speelde niet grandioos, maar zijn inzet was van belang. Fijn, dat hij er weer bij is. Maarten deed het vrij goed in de overige wedstrijden op het middenveld, maar m.i. komt hij in de verdediging meer tot zijn recht. Volgens reporter Thomas Dal is er witte rook omtrent de contractbesprekingen met Kaj te verwachten. Kennelijk heeft Woenselnaar Wim van den Broek nog wat geld in zijn broekzak gevonden.