Gastenboek Eindhoven 1909

Welkom op het gastenboek van Eindhoven 1909. Het staat vrij om hier een bericht te plaatsen. Echter gelden er wel een aantal regels. Het gebruik van schuttingwoorden, scheldwoorden en vloekwoorden is verboden. Ook provocerend taalgebruik in de richting van tegenstanders, spelers, scheidsrechters, supporters of andere personen is niet toegestaan. Bij overtreding van deze regel volgt (tijdelijke) uitsluiting van het gastenboek, bij herhaalde overtreding volgt uiteindelijk permanente uitsluiting.

<

6.179 Reactie(s)

 1. Avatar
  november 18, 2023

  Och anoniem en anderen, het blijft lood om oud ijzer! FCE en voorheen EVV is sinds de degradatie in 1957 een BVO met minimaal bestaansrecht ( met uitzondering 2 seizoen midden jaren ‘ 70 in de eredivisie) ! Kijkend naar de financiële mogelijkheden en de toeschouwersaantallen is er weinig progressie! Daarop herhaal ik mijn standpunt dat mijn klupke een “ Cultclup “ is en voorlopig ook zal blijven!

 2. Avatar
  november 17, 2023

  Lezen, wat we willen lezen. Wie heeft er gezegd, dat de jeugdopleiding slecht werk levert? Ik beperk me tot spelers die doorstoten naar het eerste. Dat is voor mij de graadmeter en dat zegt niets over het goede werk dat de opleiding levert. Ik zeg alleen, dat het moeilijk vissen in een concurrerende vijver en dat verlies je altijd van de rijke opponent. Welke speler kiest voor ons kluppie als hij ook naar de Herdgang kan? Hoe groot is de kans dus, dat wij bijv. een Frankie de Jong opleiden. Grote clubs scouten ook vanuit het westen en oosten zelfs in Brabant vn 7 tot 10 jarigen Dus een bijzondere moeilijke opgave en je begint op achterstand. Als onder de17 dan hoog speelt, is dat uiteraard een verdienste. Daarom verwacht ik volgend jaar een 17 jarige als spits zijn debuut maken, zoals je dat soms bij andere clubs ziet.
  80 procent regionaal, zoals Eus schrijft. Tsja, dan hadden we met een basisplaats voor Jort Borgmans samen met Dyon Dorenbosch slechts of al op bijna 20 procent gezeten. Regionale kletskoek, want Belg Brondeel wordt verkozen boven Borgmans uit Valkenswaard Een trainer kijkt niet regionaal of toch, omdat Dyon bijna een zelfverzekerde basisplaats heeft? Hij moet immers geld in het laatje brengen, vanwege zijn meerjarig contract. Nee, het gaat het publiek primair om resultaat met het liefst spektakel en of dat nou met een Jong Spartaan is of met een Jong FCE-er. Liever het laatste? Waarom wilde ik graag, dat Borgmans, voordat Brondeel gehaald werd, de eerste kans zou krijgen? Kennelijk neem ik toch de eigen opleiding en het regionaal karakter serieus. De hamvraag is, wat levert de opleiding op, afgezet tegen de kosten. (in een concurrerende situatie) Eus, een misverstand, ik wist niet dat jij de Anoniem was, dus jou noem ik niet bang, maar de onbekende anonieme. Trouwens, je moest eens weten, hoe bang dit 70 jarig jongetje is, behalve als scheids in de standaard 4e klasse. Waardeer je inbreng, want weinigen hebben die. Gelijk zal me worst wezen. Het gelijk van de een is het ongelijk van de ander. En wie heeft er gelijk. Onze Lieve Heer? De toekomst van de jeugd: We zullen het gaan zien, welke jeugdspelers het eerste gaan halen, Monsieur de la France.

 3. Avatar
  november 17, 2023

  Fijn om te lezen dat een berichtje over de Eindhoven academy zoveel los maakt. Het spreekwoord zegt niet voor niets: “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.
  Oude knarren zoals ik zelf en o.a. onze wijze man moeten zich dit realiseren.
  Ondanks een kritisch puntje van deze en gene, waardeer ik zijn, vaak wijze, bijdragen aan deze pagina enorm. Hoop dat ik het resultaat van het harde werken in de jeugdopleiding snel mag bewonderen. Blauw-witte groet aan een ieder.

 4. Avatar
  november 17, 2023

  Inderdaad Webmaster. Met jou eens wat betreft de reactie van Jur.
  En Jur, ik vind het niet leuk dat jij mij Anobangeling noemt. Ik was gewoon iets te snel met verzenden. Mijn naam vergeten, zag ik later ook. Woordspelletjes vind jij leuk, en dat kan je ook overdrijven.
  Ik ken overigens jongens van de jeugdacademy die net gescout zijn. Die zijn daar goed bezig. Heel veel vertrouwen in de Eindhoven Academy.
  Ook jou opmerking over dat alle talenten naar PSV gaan licht wat genuanceerder. Meestal zijn de talenten al voordat ze oud genoeg zijn voor de Eindhoven Academy al gescout. Dus al voor 12 jaar.
  Andersom geldt het ook he, Eindhoven kan ook talenten binnenhalen van andere clubs. Zo werkt dat.
  Bij de jeugd bij de amateurclubs merk je veel meer dan voorheen dat Eindhoven actief goeie spelers scout.

  Het wordt voor die jongens op de amateurvelden ook aantrekkelijker om naar Eindhoven te gaan als Eindhoven hogerop voetbalt. Dat is een wisselwerking. Op talenten uit de regio, op bedrijfsleven, op supportersaantallen en ga zo maar door.

  Ik blijf altijd, met liefde voor Blauwwit, heel veel geloven dat er meer mogelijk is.

 5. Avatar
  november 17, 2023

  Verdiep je eens in dit soort zaken voordat je weer wat roept Jur. Heb je enig idee waarvandaan onze jeugdopleiding komt en hoe de teams het inmiddels doen en op welk niveau ze actief zijn? Waarschijnlijk niet. Jaren geleden opnieuw moeten starten en in de jeugdopleiding worden enorme stappen gemaakt. De 1e talenten van de nieuwe academy komen er wel aan. Onder 17 speelt inmiddels zelfs op het allerhoogste niveau. En als de grote broer een speler wegpikt dan levert dat de club een flinke som geld op die weer kan worden geïnvesteerd in de jeugdopleiding.

 6. Avatar
  november 17, 2023

  Campingmuntjes sparen voor een spits.
  Anobangeling, zing maar mee met Farce Majeure: Bla, bla, bla. Waar blijft de spits uit het Geloof van de jeugdopleiding? Nee, een talent uit Rotjeknor. Ligt dat binnen de straal van 50 km?
  De jeugdopleiding vist in de kleine regiovijver van PSV, Den Bosch, Willem11, TOP en VVV. Hoeveelste keus blijft erover? Zoals eerder vermeldt, pikt de roodwitte vijand, wanneer wij een groot talent hebben de speler in.
  Laat ons gelovig blijven en bidden om meer manna dan een kale boterham.
  Geloof, hoop en Blauwwitte Liefde, de grootste daarvan is de Liefde.
  En wat de waardeontwikkeling betreft een knipoog naar Bert Lucebert: Alles van waarde is weerloos.
  Al zijn het natte dromen, een Blauwwitter blijft altijd komen.

 7. Avatar
  november 16, 2023

  Wordt er nog iets gedaan met het technisch beleidsplan. Onder andere:

  “Het doel om in 2025 promotiewaardig te zijn. Dat willen we met een voor fans herkenbaar team, met in 2025 tachtig procent van de spelers afkomstig uit een radius van vijftig kilometer rondom het Jan Louwers Stadion.”

  “We geloven in onze talenten en zetten als opleidingsclub in op waardeontwikkeling.”

  “FC Eindhoven wil komende jaren aan de hand van Beleidsplan 2025 een regionaal bolwerk worden, zowel sportief, maatschappelijk als zakelijk.”

  Of was dit allemaal kletspraat van onze Gunther? Ik zie het namelijk (nog) nie.

 8. Avatar
  november 16, 2023

  Het gaat bergafwaarts met de klandizie in spelershome na de wedstrijd. Geen vaste mensen achter de bar. Iedere week ander personeel. Geen contante betaling. En die smerige plastic bekers als je ze inleverd krijg je campingmuntje .gewoon 2 euro terug geven .we zijn n club van goei volk maar ook van gewoon volk .plus de tafeltennis tafel opruimen voor de wedstrijd.

 9. Avatar
  november 15, 2023

  Wat mij bij het bekijken van de website van FC Eindhoven wel opvalt, is, dat de organisatie van onze FC de laatste jaren flink is uitgebreid. Ik kan niet/moeilijk beoordelen of dit als professionele organisatie ook noodzakelijk is, maar enkele jaren terug zat er een man/vrouw of vijf/zes op kantoor.
  Nu tel ik ruim 15 medewerkers die in dienst zijn.
  Die zullen toch ook allemaal een maandsalaris opstrijken en dat geld moet ook ergens vandaan komen.
  Daar kan het dus blijkbaar wel, maar nogmaals voor een leek is dit moeilijk te beoordelen.

 10. Avatar
  november 15, 2023

  Zou zeggen Driekske, neem contact op met ons Scheepje, welke koers hij wil gaan varen. Ben bang, dat hij zal antwoorden, dat de bankrekening zo goed als leeg is. En krediet opnemen is een hachelijke zaak, Dat raakt om het politieke modewoord te gebruiken aan onze bestaanszekerheid. Wat ik vermoed is, dat de ts middenvelder El Bouchataoui wil hebben, maar geen penninkse in kas. Of stort Sinterklaas gepeperd geld in de zakken van de penningmeester? Hebben we die? De zegeningen van een contract langer dan een jaar is, zoals we weten van de Blauwwitter, (excuses, dat ik feitelijk blind was voor transferopbrengsten van spelers in het verleden), dat we munt slaan uit transferopbrengsten. We slaan onze slag in de winterstop met verhuur van de spelers Azzagari, van Rosmalen en Rego. Alleen al van het uitsparen aan salaris van Rego, zonder proeftraining trokken we deze kanjer aan, kunnen we een spits halen.
  We moet het met beperkte middelen hebben van uitgekiend beleid. Bijv. een speler als Dallinga voldeed niet in Groningen en Excelsior sloeg zijn slag. Daar moet je oog voor hebben, dat noemen we buitenkansjes.
  En zit het de komende wedstrijden mee, dan stijgen we weer. Het blijft voor onze Willem manoeuvreren tussen aanvallende wensen en verdedigende keuzes. Gaf VVV ons een koekje van eigen deeg met hun verdedigende blokken op de counter? Willem gaat sparren met Bas, dus alle vertrouwen: gaattie voor de risicolozeTikkie Terug Dyon of Tikkie Vooruit Sven van Doorm? We gaan die Groninger Koeken gewoon verslaan, zegt de blauwwitte optimist.