Gastenboek Eindhoven 1909

Welkom op het gastenboek van Eindhoven 1909. Het staat vrij om hier een bericht te plaatsen. Echter gelden er wel een aantal regels. Het gebruik van schuttingwoorden, scheldwoorden en vloekwoorden is verboden. Ook provocerend taalgebruik in de richting van tegenstanders, spelers, scheidsrechters, supporters of andere personen is niet toegestaan. Bij overtreding van deze regel volgt (tijdelijke) uitsluiting van het gastenboek, bij herhaalde overtreding volgt uiteindelijk permanente uitsluiting.

<

5.566 Reactie(s)

 1. Avatar
  november 21, 2023

  Willem Weijs is prima keus. Behalve dan die rare opbouw met twee verdedigers naast de keeper. Verschrikkelijk…
  Weijs heeft de pech dat de selectie gewoon wat minder is geworden. Een klein beetje ervaring ontbreekt (met name voorin) en dat er aanvallend te weinig keuze is. Twee tienerspitsen die (nog) niet klaar zijn voor dit niveau. En daar kan de trainer niet veel aan doen, dat ligt bij Marc en Maarten. In de winterstop dus herstel werkzaamheden!

 2. Avatar
  november 21, 2023

  Beste lezers, wie is nou beter: Penders of Weijs? Nou, ik heb geanalyseerd op basis van de gespeelde wedstrijden tegen dezelfde tegenstanders. Na 14 wedstrijden kwam dit uit: vorig seizoen 18 punten, 19-19 en dit seizoen 21 punten, 16-14. Met andere woorden, FCE doet tot dusver zeker niet slecht… ben benieuwd hoe straks gaat tegen de degranten fc groningen, fc Emmen en sc cambuur… duimen maar!

 3. Avatar
  november 21, 2023

  Na 2 jaar Penders waren we toe aan een nieuwe trainer. Penders was vooral verdedigend bezig en haalde met zijn 5 mans verdediging en een paar goede spitsen goede resultaten. Tegen Almere had hij moeten bluffen, maar ging angstig verdedigen. Jammer. Ik vind dat Willem het dit jaar met veel geblesseerde het beter doet. Tegen HS , Roda en VVV onterecht veel punten verloren.
  Met Sleegers ,Kersten en Peijnenburg hadden we nu 8 punten meer gehad. Heb er nog steeds vertrouwen in. Moeten het nu alleen doen met de riemen die we hebben.

 4. Avatar
  november 21, 2023

  Summiere reactie zonder dat je ingaat op de vragen. Dus toch spijt, dat Weijs trainer is geworden? Mijn onbescheiden mening, een trainer moet je niet aanstellen op resultaten, maar op kunde en of hij past in de klup en met spelers een klik heeft.
  En dat we Almere niet verslagen heeft. los van de betere ploeg Almere en trainer Pastoor, te maken met de keuze voor Rego en de keuze voor alleen maar te verdedigen en daar zijn we uiteindelijk onder bezweken.
  Noem jij Jort van der Sande, Charles-Andreas Brym en Naoufal Bannis, Brian de Keersmaeker middelmatig?
  Zie jij liever Dyon Doorenbosch dan de Keersmaeker? M.i. een onterechte vergelijking bovendien blessures van Sleegers, Kersten en Peijnenburg. En dan ga jij de resultaten van Penders met Weijs vergelijken? Dat noemen we vergelijken van appels met peren. Eigenlijk zeg je, Weijs is minder dan Penders.

 5. Avatar
  november 21, 2023

  Penders haalde met (deels dezelfde) middelmatige spelers twee maal een hoge positie op de ranglijst. Dus denk dat een trainer verschil kan maken.

 6. Avatar
  november 21, 2023

  Grappig, dat er zoveel gewicht aan een meninkske gelegd wordt van een supporter. Diegene die echt over Willem kunnen oordelen zijn de mensen die dagelijks met hem werken. Mijn meninkske en dat wil zeggen, dat ik het verkeerd kan zien is gebaseerd op wat ik beperkt zie en wat ik hoor over hem. M.i. hebben we gemiddelde KKD spelers en in dat opzicht doet Willem het goed, mede gezien het aantal blessures. En zo slecht, valt wel mee of vond je het slecht tegen Roda, die we gewonnen hadden als de scheids niet blunderde? En statistisch waren we niet minder dan VVV. Dat verdedigende geblunder van spelers in die wedstrijd, daar heeft een trainer weinig invloed op. Wel op keuzes en speelstijl. En op afronding kan wel getraind worden, maar als een aanvaller het niet heeft….En ik neem aan, dat de trainer in de spiegel kijkt, of het toch niet te aanvallend is geweest. Het blijft balanceren tussen de keuze op verdedigend concept of aanvallend. Verdediging kreeg bijv. complimenten voor de weinige tegengoals, maar opbouwend aanvallend en voetbaltechnisch beperkt. Ik waardeer, dat Willem het toch aanvallend probeert, maar dat is gezien de spelersbeperkingen risicovol. De vraag is, of een trainer zo goed is als zijn materiaal of minder of beter dan dat? Het lot of het geluk van een trainer wordt vaak gekoppeld aan resultaat. Terecht? Dus Blauwwitter een opgave om een goede inschatting te maken. Perfecte keuzes bestaan niet. De keuze aan de leiding in welke mate Willem verantwoordelijk is voor het vertoonde spel.
  Is Willem verantwoordelijk voor de matige voetballer Priske? Was dat een huur, gebaseerd op gebrekkige financiĆ«le middelen om een andere spits te halen? Bij dat laatste dan valt dat ons Scheepje niet aan te rekenen. Wel de ten onrechte langer dan een jaar contracten van Azzagari, van Rosmalen en Rego? Van hun gezamenlijk salarissen hadden we een spits kunnen betalen? Azzagari weet ik niet, hoe dat is gegaan, dus niet iedere keuze valt te verwijten, dus zie dit niet als verwijt, maar een ongelukkig huwelijk. Wel een meerderjarig contract voor van Rosmalen, terwijl een leek als ik al na een paar wedstrijden gezien had, dat het niets zou worden. Wel Rego zonder proeftraining vastleggen, dat had daarmee voorkomen kunnen worden. En dit, omdat onze financiĆ«le middelen beperkt zijn. Ons Scheepje mag van mij best verkeerde keuzes maken, omdat het altijd onzeker is, of een speler het laat zien. Er bestaan geen garanties. Nogmaals, als het alleen voorkomen had kunnen worden… Ik hoorde vallen, Mart Lieder, die een zware blessure achter de rug heeft. Van de zomer afgetest na proeftraining bij Telstar. Ook al doen wij een een geslaagde proeftraining, dan is dat een keuze, die wel of niet goed uitvalt. En wat Scheepje betreft, die heeft ook goede keuzes gemaakt. Of ben je teleurgesteld in de keuze voor Willem?

 7. Avatar
  november 21, 2023

  Fc groningen-fce komt ook live op espn3

 8. Avatar
  november 21, 2023

  Waarom zouden wij de trainer langdurig moeten vastleggen Jur Wijsman? Ligt toch al langer vast en om nou te zeggen dat het wekelijks geweldig is wat we op de mat zien? Hebben in jaren niet zo laag op de ranglijst gestaan.

 9. Avatar
  november 19, 2023

  Bij dezen condoleance vanwege het verlies van Eminence Grise, Wim van der Leegte, van onze hoofdsponsor VDL, zoals gezegd, een no nonsense ondernemer, die de deur voor zijn personeel openhield.

 10. Avatar
  november 19, 2023

  Eigenaardig Narris, dat niemand je aanspreekt op je lood en ijzergedachte. Zelfs geen verzet van de enthousiastelingen van de jeugdopleiding op jouw fatalistische gedachtengang. Wel veel liefde, mar weinig geloof en hoop bij je. Cultclup, dat is bijzonder en in betekenis: De term cult wordt meestal in verband gebracht met een kleine, maar bijzonder actieve subcultuur van mensen die fan zijn van een bepaalde artistieke uiting, dikwijls gesitueerd binnen de popcultuur. Meestal heeft een ‘cult’ slechts een betrekkelijk kleine schare fans en is het bij het grote publiek niet zo geliefd. De laatste twee regels zijn van wikipedia. Alleen waar zit in jou de cult van ons geliefd kluppie? Neem zelf de aftrap, bij mij de mysterie in mijn oren van het massale gejuich, dat ik als mannetje in de Kortonjolaan hoorde. Daar ontstond de basis van mijn levenslange fan-zijn, daar wilde ik bij zijn om me te koesteren in de baarmoeder van het EVV Eindhoven Stadion. Sommigen noemen voetbal een religie, de magie van opgaan in. Als mannetje was dat, een transcendente ervaring, zoiets als water dat in wijn verandert. En om het plat te zeggen, voetbal als ti ta tovenaar. Het massale juichen als een collectief orgasme. Aan jou de keuze, of je ons wilt laten weten, wat voor blauwwitte cult in je huist.